Det sier Joar Håve, gruppelederen i Arbeiderpartiet i Stjørdal. Torsdag i denne uke måtte han melde forfall til formannskapet. fordi han ble operert ved Levanger sykehus.

Totalvraket MC

Ulykka skjedde mandag 5. juni. Sønnen til Håve hadde fått ny to–hjuling, en lett motorsykkel. Og pappa Joar skulle ta sin andel av innkjøringa av motorsykkelen 2. pinsedag.

Han la i vei østover først, så vestover på sørsida av Stjørdalselva, fylkesveg 26, og Selbuvegen opp til Elvran. Tilbaketuren gikk til Palestina i Hegra, med samme vegvalg, sørsida av elva, «Route 26».

Håve forteller at han passerte Lånke kirke, og oppkjøringen til Trudvang. Han nærmet seg oppkjøringa til Reppesmarka, da han så en personbil som sto og ventet på forkjørsvegen. Så smalt det.

– Det var ikke mulig å unngå smellen. Jeg traff bilen i front, hodet gikk i frontruta, og jeg blir liggende på panseret, sier Håve som ikke tror at bilføreren så ham.

Måtte opereres

Det bar i ambulanse til legevakta. Håve klarte å stå på beina. Ingen blødninger, men smertene meldte seg mer og mer, særlig i lysken, og også i en fot.

– Legevakta konkluderte med at vi skulle avvente et par dager for å se om det var behov for nærmere undersøkelse på sykehus. Det ble en sjekk på sykehus etter disse to dagene, men jeg ble hjemsendt. Smertene økte bare, det ble en ny tur til sykehuset og torsdag ble jeg operert i lysken. Og her ligger jeg nå, glad for at det gikk såpass bra, det var en tøff smell. Hadde jeg ikke hatt hjelm, nei, det trenger vi ikke snakke om, sier Joar Håve.

Førerkortet beslaglagt

Operasjonssentral i Nord-Trøndelag sier til Bladet at bilfører i denne ulykka fikk beslaglagt førerkortet på stedet, og at bilføreren samtykket i dette.

– Vi har logført at bilfører ikke har sett motorsykkelen. Førerkortet beslaglegges på grunn av vikepliktsbrudd og dette ble erkjent på stedet får Bladet opplyst av operasjonsleder Jan Tore Tiltnes ved politiets operasjonssentral.

Etterforsker saken

Etter ulykka snakket politiet med motorsykkelfører Joar Håve, som da var på legevakta.

Politiet opplyser at saken etterforskes og at bilførerens førerkort beslaglegges i inntil tre uker eller inntil saken er avgjort.

Deretter blir det fattet et inndragingsvedtak, dersom det da blir det , opplyser politiet.