Søndag hadde han partileder Siv Jensen på besøk på  Trøndelagskonferansen som ble lagt til Stjørdal.

Her møtte Fremskrittspartiets leder over hundre Frp’ere fra hele Trøndelag som skulle gjøre seg klar til valgkamp.

Siv Jensen holdt en tale til forsamlingen, hvor hun gikk til frontalangrep på Ap-leder Jonas Gahr Støre.

– Det er en skam at Støre skal frarøve de eldre i Stjørdal en verdig eldreomsorg. Forsøket med statlig finansiering av eldreomsorgen, som Stjørdal er en del av, har sørget for langt større ressurser til eldreomsorgen i Stjørdal. Taperen av Arbeiderpartiets politikk blir de eldre, tordnet Siv Jensen.

Stjørdal en foregangskommune

Jensen fremhevet at Støre har annonsert i Trønder-Avisa den 3. mai at han vil fjerne prøveprosjektet for statlig eldreomsorg.  Ifølge tall Trønder-Avisa oppga i mai, vil det bety 100 millioner mindre til Stjørdal kommune

– På Stjørdal driver de god eldreomsorg. Det skal ikke straffe seg å drive godt. Det er nettopp disse eksemplene vi skal lære av, tordnet Siv Jensen.

Fremskrittspartiet har lenge kjempet for en statlig eldreomsorg som sikrer at alle får det tilbudet de trenger, uavhengig av kommuneøkonomi og politikerne i kommunen.

– Det er ikke postnummeret som skal avgjøre hvorvidt eldre får et godt tilbud eller ikke. Det er for store variasjoner i eldreomsorgen i dag. Derfor har vi startet forsøksprosjektet med statlig finansiering, sier Siv Jensen.

Hun mener erfaringene fra kommunene hittil er svært gode. Fremskrittspartiet vil kjemper videre for at forsøket skal bli en permanent ordning for hele landet.

FrP krever enkeltromsgaranti

Førstekandidat for Nord-Trøndelag FrP, Espen Teigen var godt fornøyd med å få selveste partilederen på besøk, og spesielt at hun tok opp eldreomsorg på Stjørdal.

– Jeg mener vi skal ha gullstandard i alle sykehjem i hele landet. Det gjør meg forbanna når jeg ser folk blir stuet inn på dobbeltrom med vilt fremmede. Vi i Nord-Trøndelag FrP vil ha en enkeltromsgaranti for alle, sier Teigen.

Han er godt fornøyd med FrPs eldrepolitikk, og ramser opp lovfestet rett på sykehjemsplass, redusert egenbetaling for eldre som ufrivillig bor på dobbeltrom, flere sykehjemsplasser og egen trygghetsstandard for sykehjem.

Han mener det er tegn på ideologiske skylapper hos Ap.

– De vil ha eiendomsskatt og kutte 100 millioner bare på Stjørdal. De vil kun ha velferd og omsorg så lenge det er på deres partiprograms premisser. Jeg bryr meg ikke om ideologien i det – det handler om at de eldre skal få en verdig omsorg. Det får de ikke om du kutter 100 millioner på Stjørdal, fastslår Teigen.