Joakim Horten Bakken (i rødt) syklet inn til en sterk 26. plass under juniorene NM-løp i traktene rundt Lånke. (Foto: Frank Skaufel)

Joakim Horten Bakken (i rødt) syklet inn til en sterk 26. plass under juniorene NM-løp i traktene rundt Lånke. Foto: Frank Skaufel

Opptur for sykkeltalent

 Joakim Horten Bakken fra Stjørdals-Blink hang seg med i den siste gruppen under junior-NM på sykkel, og endte på en sterk 26. plass.

Nivået i norsk juniorsykkel holder verdensklasse, og da tempoet ble satt opp allerede opp Gevinglia i den første runden fikk mange trøbbel med å henge på. Joakim Horten Bakken greide å bite seg i fast.

- Det gikk fryktelig fort opp bakken, og på den andre runden gikk det trått for meg etter at det gikk noen bruddforsøk, sier 18-åringen, etter å ha fullført 120 krevende kilometer.

På den tredje 20 kilometersrunden hadde unggutten funnet en stor gruppe som han holdt sammen med. De 15 foran var det lite å gjøre noe med.

- På den tredje runden greide å jeg å hente meg inn, og de siste rundene hadde jeg ingen problemer med å henge med, sier han.

- Godt fornøyd

Gruppen til Horten Bakken holdt en godt tempo, men i forhold til de foran tapte de tid hele veien. I mål var gruppen over 12 minutter bak. Likevel var det en opptur å få fullføre rittet. Havner man for langt bak i et sykkelritt, blir syklistene tatt ut av rittet.

- Jeg er godt fornøyd. Sammenlignet med i fjor hvor det gikk skikkelig dårlig, var dette en opptur, sier Horten Bakken, som kun har drevet med sykling i et par-tre år.

Været spilte ikke på lag. Ti grader, regnbyger og vind gjorde forholdene ufyselige.

- På den siste runden var jeg skikkelig kald, og nedover Selbuveien var vinden kraftig, sier han.

 Aner fra Stjørdal

Vant gjorde Idar Andersen fra Gauldal. Kjempetalentet vant nylig fredsrittet i Tsjekkia. Hans far, Hans Inge Andersen, er oppvokst på Stokmoen.

På andreplass kom Andreas Rikardsen Leknessund fra Ringerike CK og Tromsø. Hans mormor er Gerd Øfsti Rikardsen fra Stjørdal.

For Emil Aaen fra Stjørdals-Blink ble det en skikkelig nedtur. Allerede opp Gevinglia på første runde sviktet utstyret.

- Jeg satt i front da girene begynte å hoppe. Jeg måtte stoppe for å finne ut av feilen, og da jeg kom meg på sykkelen igjen ble det for tungt å kjøre inn dem som satt foran. Hadde utstyret holdt, tror jeg at jeg ville greid å henge meg på sammen gruppe som Joakim, sier Aaen, som da han passerte Gevinglia for andre gang holdt tommelen ned til Bladets utsendte.

Like etterpå ble Aaen og flere andre tatt ut av rittet.

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Emil Aaen fikk trøbbel med sykkelen tidlig i løpet, og viste tydelig hvor ille det var opp Gevinglia på andrerunden.
(Foto: Frank Skaufel)

Emil Aaen fikk trøbbel med sykkelen tidlig i løpet, og viste tydelig hvor ille det var opp Gevinglia på andrerunden. Foto: Frank Skaufel

Leses nå
 
Nyheter

- Nå må vi konsentrere oss om andre ting enn vindkraft

Ordføreren tar departementets vindkraft-nei til etterretning.

Lager håndballfest for 3.000

– Skal stjørdalingene oppleve håndballjentene må de raska på. Det er bare mellom 200 og 300 billetter igjen, sa Ove Grubba onsdag ettermiddag.

Malvik er favoritt i travstyret

Fem år med splid i travmiljøet om lokalisering av ny travbane avgjøres på søndag.

Byr på det beste av det beste fra NM i revy

Det blir garantert lystig stemning i Bruket når Kvitter-damene i oktober inviterer publikum på en helaften med revyperler fra Høylandet.

– Hvem kommer med det første bildet?

Det er mye tom veggplass mellom tv-skjermene på den nye sportsbaren i Stjørdal. Nå vil de gi stedet et mer sportspreg.