Det er langt fra første gangen Petter Pilgaard besøker Stjørdal, men om det er herfra han har fått forkjærlighet for den trønderske drikketradisjonen, vites ikke. Imidlertid kan han trikset med å helle på nok godsaker til at mynten bunnen av kaffekoppen synes godt.

-  Jeg bruker å tømme på litt ekstra, jeg liker karsken sterk, gliste realitystjernen.

Farmen-tema

Pilgaard var invitert av Torgkvartalet for å være konferansier under kjøpesenterets sommerfest. Opplegget i år spinner rundt Farmen-tema. Da er det naturlig at Pilgaard blir hentet inn til å lede programmet, som har som overskrift å kjempe om kundene i stedet for tilværelsen, som Farmen har som konsept.

- Vi ssamlet oss på Fantasigården, hvor medarbeiderne skal utførte ulike oppgaver som rodeo, pil og bue og mye mer. I tillegg skal vi snakke mye om å gjøre hverandre gode. Det er bedre å samarbeide og dele salgstriks for å oppnå synergier og bidra til fellesskapet, enn å konkurrere internt mot hverandre. Det var mitt budskap, sier han.

Stas å komme til Stjørdal

Pilgaard er en ettertraktet kjendis og foredragsholder, og forteller at han gjør slike oppdrag fem-seks ganger i måneden.

- Jeg liker å treffe folk og gjøre ting jeg har lyst til.

Å komme til Stjørdal, synes han er ekstra stas.

- Det er ikke lenge siden jeg var i Kimen, hvor noen musikerkompiser av meg opptrådte. Dessuten var jeg her i fjor i forbindelse med et TV-opptak til Paradise Hotel. Jeg liker byen godt, selv om den ikke er så stor, og treffer alltid hyggelige og gjestfrie folk, sier Pilgaard.

Kom uten Vendela

Besøket lørdag ettermiddag og kveld gjør han alene. Pilgaards nye kjæreste, Vendela Kirsebom, som er blitt svært mye omtalt i det siste, ble ikke med denne gangen.

- Vendela er hjemme, men det er alltid greit å savne hverandre. Da får vi det ekstra hyggelig i morgen, sier han.

Selv en erfaren medieprofil som Pilgaard, er overrasket over medietrykket paret har er blitt utsatt for.

- Jeg hadde ikke ventet så mye trykk som det ble. Jeg trodde det skulle roe seg noe ned etter at vi ble et offisielt par, men slik er det ikke blitt. Vi har fått masse mediehenvendelser og invitasjoner til å delta på ulike radio- og TV-opptredener i etterkant, sier Pilgaard.

- Passet perfekt

Senterleder Geir Veie på Torgkvartalet tror opplegget med Petter Pilgaard blir en suksess.

- Farmen og kampen for kundene er vårt tema. Derfor passet det perfekt å få tak i Petter Pilgaard, som nylig var deltaker i Kjendis-Farmen, til å være en del av Torgkvartalet denne kvelden. Vi kan vente spenstige kommentarer, god musikk og flere konkurranser i beste Farmen-stil fra Petter, sier han.

Veie har selv hatt en beskjeden rolle i forberedelsene.

- Linda Berget fra Kremmerhuset og Anette Kvam fra Boys Of Europe har stått bak opplegget, og jentene har forebredt kveldens program ned til minste detalj. Jeg har kun bidratt med å få på plass noen praktiske nøkler og vært en sparringspartner, forteller senterlederen, som gleder seg til sommerfesten sammen med 160 kolleger.