Det var like før midnatt 4. april i år at en politibetjent avfyrte et skudd med MP5 i garasjeanlegget på lensmannskontoret. Skuddet var utilsiktet og traff en murvegg i politikjelleren.

Ikke straffbart

Spesialenheten for politisaker har etterforsket hendelsen og henlegger nå saken som intet straffbart forhold anses bevist.

– Spesialenheten mener på bakgrunn av tjenestepersonenes forklaringer og etterfølgende undersøkelser på stedet at avfyringen ikke var egnet til å volde fare for andres liv eller helse- Det legges til grunn at NN (journ. anm.) holdt tjenestevåpenet i sikker retning vendt fra andre personer som var til stede. Veggens beskaffenhet reduserte/hindret rikosjett, skriver Spesialenheten i sitt påtalevedtak.

Gjorde øvelser

Politibetjenten har forklart at han for enkelhets skyld satte magasinet i MP5-en på skytebanen i kjelleren før han bar våpenet med seg ut i garasjen. Da betjenten kom ut i garasjen hadde en kollega stilt seg opp midt i garasjen for å gjøre indekseringsøvelser. Vedkommende siktet mot et punkt på en vegg. Politibetjenten ønsket også å ta øvelser med sin MP5, og tok ladegrep. Våpenet ble dermed utilsiktet ladet, slik at det gikk av et skudd da han trykket på avtrekkeren.

Traff murvegg

Til Spesialenheten har betjenten forklart at han ikke tenkte på at magasinet sto i våpenet da han startet øvelsen. Kula traff en murvegg under bakkenivå, og det var ikke tegn til rikosjett.

To andre personer befant seg i kjelleren da skuddet gikk av. I rapporten går det fram at politibetjenten forsikret seg om at de to andre sto bak ham før øvelsen ble gjennomført.

Ikke overrasket

Politioverbetjent Annar Sparby ved Stjørdal lensmannskontor sier han ikke er overrasket over at Spesialenheten velger å henlegge saken.

– Jeg finner resultatet naturlig ut fra måten dette skjedde på, sier Sparby.

Han er konstituert stjørdalslensmann i Marit Helene Stigens feriefravær.