De rødgrønne partiene foreslo, og vedtok, at deler av fjorårets driftsoverskudd skal brukes på støtte til oppgradering av lekeplasser som er for små til å få tildelt spillemidler.

Hjertestartere

Det settes også av penger til innkjøp og utplassering av nye benker i sentrumsområdene, korpsene skal få penger til innkjøp av nye instrumenter og kjøp av hjertestarter til dugnadsgjengen Skogskaran.

Boblefotballer

Det mest spesielle omdisponeringen er at flertallet vedtok å sette av 40.000 kroner til innkjøp av boblefotballer, som skal plasseres ut ved ungdomshusene og disponeres av blant annet Sommer-Malvik.

Dette er visstnok en populær aktivitet blant ungdom, derfor ønsker vi å gi økonomisk støtte til innkjøp av boblefotballer. Selv vil jeg gjerne prøve disse så snart de er kjøpt inn og på plass ved ungdomshusene våre, sa Ravlum da han presenterte forslaget.

Lekeplasser og benker

Vi foreslår at av overskuddet på 40.411.000 kroner skal 40 millioner avsettes på disposisjonsfond. Det settes av inntil 200.000 kroner til søkbare midler for oppgradering av lekeplasser og grendehus som ikke er søknadsberettiget til spillemidler, sa gruppeleder Bernt Ole Ravlum (Ap), da han la frem forslaget under debatten i kommunestyret.

Savnet hvilebenker

Mange eldre har gitt tilbakemeldinger om at de savner hvilebenker i sentrumsområdene i kommunen. Derfor settes det av 100.000 kroner til innkjøp av utsetting av nye benker og sitteplasser. Vi vil også støtte musikkorpsene våre ved å avsette 50.000 kroner til innkjøp av nye instrumenter. Dugnadsgjengen Skogskaran får inntil 15.000 kroner å anskaffe hjertestarter, forklarte Ravlum, som også kunne sette av 6.000 kroner til kommunens klimafond.

Kommunestyret støttet rådmannens forslag om å bruke vel en million kroner av overskuddet som bidrag til innkjøp av anlegg til snøproduksjon ved Jervskogen skisenter, og utgifter knyttet til besøket av NRKs Sommertog.

Fikk ikke flertall

Høyre, FrP og Pensjonistpartiet fikk ikke flertall for sitt forslag om å avsette hele overskuddet på disposisjonsfond, og at rådmannen skal utarbeide eget forslag til eventuelt andre disponeringer av pengene.