Oda Aurora Aune (A) er svært lite fornøyd med prosessen med å innføre læringsbrett for elevene ved Meråker skole. Det er bra at elevene får læringsbrett. Men prosessen med å innføre dem, står til stryk, mener hun.

- Jeg savner at både elvrådet, FAU og ansatte har fått muligheten til å uttale seg. Og hvorfor får vi saken på bordet nå, like før sommerferien? Vi skulle hatt den på bordet mye tidligere, sa Oda Aurora Aune i kommunestyret.

Til å lære av

- Jeg ser at denne saken kunne ha kommet tidligere, og at informasjonen kunne ha vært bedre. Jeg kjenner ikke detaljene i det som har foregått, men her er det åpenbart noe vi kan lære av, medgir rådmann Henrik Vinje i kommunestyret.

Dårlig info

Verken Aune eller noen av de andre i kommuenstyret har innvendinger mot læringsbrett i skolen. Poenget er at flere av kommunestyrets medlemmer mener at prosessen har vært mangelfull og informasjonen elendig både til komité skole, oppvekst og kultur, og til kommunetyret.

Nettbrett til alle

Vedtaket som et enstemmig kommuenstyre så seg nødt til å være med på, betyr at alle elevene ved Meråker skole skal ha sitt eget læringsbrett før høsteferien i 2017.

Tanken er å utnytte teknologien til å skape gode læringsprosesser. Målet er at elevene skal få maksimalt utbytte med utgangspunkt i sine egne forutsetninger.