Fagskolen tilbyr akkurat den utdanningen som næringslivet er ute etter, mente

statsråden som roser samarbeidet mellom Fagskolen i Stjørdal og bedriftene i regionen.

Imponert

Spesielt imponert ble kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen over prosjektarbeidet til en gruppe studenter ved fagskolen i Stjørdal. Studentene har løst en helt konkret oppgave for entreprenørselskapet Skanska.

Elevene ved fagskolen i Stjørdal har konstruert en reol for stålplater som reduserer behovet for lagerplass. Lagerbehovet er redusert med rundt 80 kvadratmeter. Det betyr penger spart og mer effektiv drift.

Samarbeid med bedriftene

– Dette er et strålende eksempel på godt og konstruktivt samarbeid mellom fagskolemiljøet og bedrifter som de skal skaffe kvalifiserte medarbeidere til, sier kunnskapsminister Røe Isaksen.

Han mener student Mikael Hubert og hans kolleger har levert meget gode jobbsøknader med prosjektoppgaven de har løst.

Statsråden legger ikke skjul på at han er imponert over samarbeidet mellom skole og næringsliv som Fagskolen i Stjørdal har fått til.

– Når det handler om oppmerksomhet, har fagskolene hatt en tendens til å falle mellom de andre stolene som er videregående skoler, høgskoler og universitet, sier Torbjørn Røe Isaksen.

God utdanning

Han mener Fagskolen i Stjørdal tydelig demonstrerer hvilken god utdanning miljøet kan gi.

– Her utdannes medarbeidere tett sammen med bedriftene og er med på å løse oppgaver som bedriftene etterspør, sier Isaksen.

Fagskolen i Stjørdal ble etablert i 1968. Skolen tilbyr nå utdanning i bygg- og anleggsfag, bergteknikk og mekanikk og mekatronikk. Deler av studiene foregår ute hos bedrifter i Trøndelag. Samarbeidet med bedriftene er tett.

240 studenter

Fagskolen i Stjørdal har i dette skoleåret til sammen 240 studenter. Av disse studerer 85 på heltid. De fleste studentene er voksne personer som allerede har fartstid i arbeidslivet.

Fagskolen legger vekt på et desentralisert utdanningstilbud og har avdelinger flere steder rundt om i landet. 12 lærere er knyttet til Fagskolen i Stjørdal.

Fleksibel

– Vi kan være veldig fleksible og sette opp utdanningstilbud der det er behov, sier Asgeir Finserås.

Han er faglig ansvarlig for utdanningen ved Fagskolen i Stjørdal. Skolen holder til i splitter nye lokaler i tredje etasje i Stjørdalshallen. Plasseringen gjør at fagskolen er knyttet tett opp mot Ole Vig Videregående.

Finserås er ikke så rent lite stolt over den rosen som blir skolen til del fra kunnskapsministeren.

– Veldig bra at vi får mulighet til å vise fram hva Fagskolen står for, sier Finserås.