Det skriver Trønder-Avisa.

Det har lenge vært spekulert rundt hvor det nye hovedkontoret til Nav skal plasseres når de to trønderfylkene slår seg sammen januar 2018.

Stjørdals-politikerne har kastet seg inn i kampen for å få kontoret til Stjørdal, men reelt har kampen stått mellom Trondheim og Steinkjer.

Støtte til Steinkjer

Fellesnemnda for Trøndelag fylkeskommune har enstemmig støttet Steinkjer i kampen om lokaliseringen. Fylkespolitikerne har vært enige om at Nav bør vurdere å legge sitt hovedkontor "i nærheten av hovedsetene for viktige utviklingspartnere, som for eksempel Trøndelag fylkeskommune og Fylkesmannen i Trøndelag".

Nå kommer det fram at Nav-direktør Sigrun Vågeng går inn for å legge nye Nav Trøndelags hovedkontor til Steinkjer. Dermed har Steinkjer vunnet en svært viktig kamp i den regionale maktkampen mot Trondheim, skriver Trønder-Avisa.

Engasjement

Vågengs anbefaling kommer etter stort engasjement i Trøndelag. Tungen på vektskålen for Steinkjers del har trolig vært at nye Trøndelag fylkeskommune har gått inn for lokalisering her.

– Trondheim er faglig anbefaling fra utredningsprosjektet. Steinkjer trekkes i høringsinnspillene fram som mulig alternativ grunnet nærhet til Fylkesmannen og regional fordeling i Trøndelag. Lokalisering i Steinkjer vil gi økte samlede kostnader i Trøndelag, da mye av aktiviteten til regionkontoret vil være i Trondheim. Jeg vil vektlegge behovet for en rask avklaring i denne regionen, og mener at NAV kan håndtere en løsning med regionkontor i Steinkjer, og derfor kan jeg anbefale dette, skriver Vågeng i dokumentet.

Blir 12 regioner

Ifølge Trønder-Avisa ble anbefalingen annonsert i Nav-systemet tirsdag formiddag.

Nå går anbefalingen videre til arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) for endelig behandling.

Beslutningen følger opp regjeringens oppbygging av Steinkjer som administrasjonsby. Fra før er hovedsetet for Fylkesmannen i Trøndelag lagt til Steinkjer.

I alt blir det 12 Nav-regioner i Norge.