Dette er bare en av flere henvendelser lokalavisa har fått i det siste fra tobeinte som daglig går i Kjøpmannsgata. Til jobb på morgenen, og hjem på ettermiddagen. Ingen problemer i østre del av hovedgata i sentrum, siden denne er bare for gående og syklende, gågate.

Vanskelig for gående

Henvendelsene Bladet registrerer handler i hovedsak om krysset Kjøpmannsgata/ Stokmovegen. Høyst sannsynlig også det mest trafikkerte krysningspunktet for gående i sentrumskjernen.

– Jeg tør knapt krysse Stokmovegen på sørsida av Kjøpmannsgata. Trafikken er stor, og knapt noen bilister bryr seg om at vi står der ventende. Oppmerkinga av gangfeltene er helt nedslitt, nesten helt borte, det er vanskelig for oss gående, sier en av mange som har henvendt seg til lokalavisa.

Skal merkes opp

Ketil Fiskvik, fagansvarlig vei i Stjørdal kommune, sier han er klar over problemet, at oppmerkinga er nedslitt, og sier at ny oppmerking er bestilt.

– Det var i fjor planer om å grave opp Kjøpmannsgata fra Stokkmovegen og vestover, og derfor ble det ingen oppmerking av gangfeltene i fjor. Så var det diskutert oppgraving i år, men det blir det heller ikke, og vi er klare over at merkinga av gangfeldt er nedslitt. Det gjelder ikke bare i krysset Stokmovegen/Kjøpmannsgata, men flere feldt i Kjøpmannsgata og også i Husbyvegen. Jeg mener det er 10–15 feldt som skal merkes på nytt i sommer, og dette er bestilt, sier Fiskvik.

Han kan ikke gi oss noen eksagt dato for når jobben er gjort, lover bare ny oppmerking i sommer.

– Er dette en kostbar sak for kommunen?

– Prislappen på oppmerkinga vi har bestilt nå i sommer ligger rundt 60.000 kroner, sier Fiskvik.