Kommunestyret har vedtatt forskriften som åpner for at snøscooterentusiastene kan sette seg på kjøredoningen og kjøre en fjelltur på lovlig vis. Men forholdsvis kort en traséstubb fra Teveltunet til Skurdalsvollen er så avgjort ikke noe som scooterentusiastene syns det er grunn til å juble for.

Overkjørt

Varaordfører Torfinn Krogstad (A) syns det er bra at det kommer en forskrift for snøscooterløyper i Meråker. Men han er kritisk til arbeidet med forskriften.

- Gruppen skulle komme med forslag til løyper, mens administrasjonen skulle være sekretariat og ta hånd om forholdet til lover og regelverk. Det som har skjedd, er at gruppen føler seg fullstendig overkjørt av administrasjonen. Det er beklagelig, sa Torfinn Krogstad i kommunestyret denne uken.

Stordalen

Blant annet er en trasé som har vært foreslått på Stordalen, tatt ut av forskriften slik kommunestyret har fått den på bordet. Det mener han er veldig dumt.

Ingen er interessert i å betale ledavgift eller påta seg jobben med å drifte en liten løypestubb på Teveldalen. Derfor foreslo Krogstad å ta inn også traséen på Stordalen, slik at man i alle fall har to muligheter til en lolvig snøscootertur.

Verdigrunnlag

Men mens noen ønsker snøscootertraséer velkommen, vil andre absolutt ikke ha sllike traséer i Meråker.

- Det er ikke forenlig med verdiene mine. En 15 kilometer lang løype er kanskje ikke så ille. Men om vi først åpner for traséer, frykter jeg den holdningen som sier at "dette er altfor lite. Vi må utvide med flere løyper", sa Eva Lundemo (V).

Rekreasjon

Debatten om snøscooterkjøring vekker sterke reaksjoner. Det noen kaller "rekreasjonskjøring", blir av andre omtalt for "fornøyelseskjøring".

- Når jeg ser resultatet, må lurer jeg nesten på hvilken hensikt det har å legge fram dette. Få har fartet så mye i fjellet som jeg. Men på grunn av kols og astma er jeg ikke lenger i stand til det. I Jämtland kan du kjøre nesten dit du vil, komme deg ut til et fiskevann og henge ut snøret. Bedre rekreasjon fins ikke! sa en engasjert Ole Brenntrø (Frp).

Vedtatt

Kommunestyret avviste forslaget om en trasé på Stordalen. Mot to stemmer sa kommunestyret ja til snøscootertrasé til Skurdalsporten. Målet er at det skal være mulig å kjøre scooter til Skurdalsporten kommende vinter. Men det forutsetter at det foreligger avtaler med grunneierne.