Meråker kommune hadde regnet med å få inn seks millioner kroner i eiendomsskatt fra boliger og hytter i år. Etter at skatten er skrevet ut, viser det seg at den faktiske inntekten blir 4,7 millioner. Kommunen sitter igjen med 1,3 millioner kroner mindre enn det som er lagt inn i budsjettet.

Fire måneder

Det er rådmann Henrik Vinje som skriver dette i forbindelse med at han legger fram en rapport om rikets økonomiske tilstand etter de fire første månedene av 2017 til politisk behandling.

Svikten i eiendomsskatt vil likevel ikke gå ut over kommunens tjenestetilbud til innbyggerne i år fordi kommunen har penger i reserve etter fjorårets pene regnskapstall.

Mange klager

Som kjent har det stormet rundt eiendomsskatten i Meråker. Ifølge Rune Frengen ved eiendomsskattekontoret har kommunen mottatt rundt 250 klager med stort og smått. Rundt ti prosent av disse er rettet administrativt.

– Vi har rettet 20–25 klager der det har vært snakk om rene tastefeil eller helt åpenbare feil. Resten skal behandles i sakkyndig nemnd for eiendomsskatt. Hvis den som klager ikke får medhold her, går klagen videre til klagenemnda for eiendomsskatt, sier Rune Frengen.

I løpet av høsten

Ingen klager er ennå behandlet i sakkyndig nemnd for eiendomsskatt fordi eiendomsskattekontoret ikke har fått ferdigbehandlet mange nok saker til at det er grunnlag til å berammet et møte.

– Når ser Rune Frengen for seg at samtlige klager kan være ferdigbehandlet?

– Det tør jeg ikke si sikkert. I det foreløpige svaret som er sendt ut til alle som har klaget, står det at vi håper å ha alle sakene avklart i løpet av høsten, sier Rune Frengen.