Marit H. Øverkil (SV) sammenligner naboenes kamp mot masseuttak i Dalådalen med Davids kamp mot Goliat.

- Hadde det bodd mange mennesker rundt bruddet, hadde vi kanskje tatt hensyn til klagene. Men nå er det for få som bor der. Det syns jeg blir feil, sa SV-representanten da Meråker kommunestyre behandlet reguleringsplanen for masseuttak på Øyan i Dalådalen.

Helhet

- Jeg skjønner dem som har tenkt å satse, og som opplever at kommunen sier én ting i det ene øyeblikket, og noe annet i neste. Jeg savner mer helhetstenking. Og hvorfor kan ikke steinbruddet på Sneiåsen dekke behovet i Meråker? ville Marit Øverkil vite.

Driftsplan

Varaordfører Torfinn Krogstad (A) mente at en driftsplan vil bidra til å gjøre ulempene for naboene minst mulig. Derfor ville han ha inn i reguleringsplanen en bestemmelse om at bruddkanten mot gården Øyan ikke skal senkes mer enn det som alt er gjort.

- Det vil redusere plagene med støy og støv, sa han.

Krogstad vil også prioritere Stordalsvegen på topp når det gjelder å få asfalt på fylkesveiene i Meråker for å redusere støvplagen for beboerne langs veien.

Tilgivelse

Eirik Øian satt ringside og hørte kommunestyret diskutere masseuttaket som han har kjempet mot.

- Jeg må innrette meg etter det som er bestemt, selv om jeg syns vedtaket som er fattet her, er feil. Men det er slik at her i kommunen er det lettere å få tilgivelse enn å få tillatelse, sier han.

Sukret pillen

- Kommunestyret har prøvd å sukre den bitre pillen?

- De har gjort det. Jeg må tenke gjennom saken og vurdere om jeg fortsatt skal satse i Meråker. Ut fra det jeg vet om pukkverk, har de en egen evne til å ese utover sine grenser, sier Eirik Øian.

Enstemmig

Reguleringsplanen for masseuttaket ble vedtatt enstemmig med tilleggsforslaget fra Torfinn Krogstad om å ikke senke bruddkanten under det nivået det har i dag.