Senterpartiets Hjørdis Thyholt vil selge inn en app for å løse byens parkeringskaos.

– Det private næringslivet kontrollerer omlag 1900 parkeringsplasser i sentrum, mens kommunen har rundt 600. Rundt 1200 av de 1900 eies enten av Coop eller Vennatrøgruppen. Ellers er 400 av de 1900 så private at de blir stående utenfor en felles løsning, sier Thyholt, leder i komite kultur, næring og miljø i Stjørdal.

En app

Thyholt vil nok tidlig melde seg på i debatten når saken om p–løsning kommer opp i kommunestyret i Stjørdal i dag. Hun ivrer sterkt for en felles, lettforståelig parkeringsløsning, og da en kopi av løsningen i Trondheim og Levanger.

– Det ligger en liten utfordring i at de kommunale parkeringsplassene må ha et gebyr fra 1. minutt, mens de privates parkeringsplasser skal være gratis i de tre første timene du parkerer der. Dette løses likevel enkelt, med en og samme app, og det er dette systemet vi skal gå for. Samme app hva enten det er kommunale eller private P–plasser. Det vil sjølsagt bli opplyst hva som er private, og hva som er kommunale plasser, sier Thyholt.

Hun understreker at dersom Stjørdal skal få ei god løsning, så må det være en løsning som ivaretar handelen og næringslivet i kommunesenteret.

To selskaper

Senterpartirepresentanten mener kommunen må opprette et morselskap som ivaretar de kommunale parkeringsplassene og et datterselskap som ivaretar de private.

– Her er det da viktig å sette sammen styrene i de to selskapene med også representasjon fra næringslivet i sentrum, sier hun.

Det er tydelig at Thyholt er begeistret for app–løsning som både takler de kommunale plassene som vil være avgiftsbelagt fra 1. minutt, og de private plassene som er avgiftsfrie i de tre første timene, for deretter å koste noe for å stå der inn i den fjerde timen.

Thyholt vil nok også i møtet si noe om hvem som bør drifte en ny parkeringsordning i Stjørdal.

– Landets mest moderne parkeringsselskap, Trondheim Parkering, sier Thyholt.