Norsk Kylling skal bygge ny fabrikk og bestemte denne uka å gå videre med tomtealternativ i Malvik og Orkdal.

Konkurrerent i Orkdal

Overfor Adresseavisen legger ikke administrerende direktør Åge Stokbakken skjul på at industriområdet Grønøra på Orkanger er førstevalget. Tomta er både større og rimeligere enn den såkalte Kjeldsbergtomta på Sveberg i Malvik. Det er imidlertid en hake ved alternativet sør for Trondheim. Den aktuelle tomta er i dag kornåker og må omreguleres til industriformål. Ifølge Adresseavisen har riktignok Fylkesmannen i Sør-Trøndelag sagt ja til en omregulering dersom det kommer en stor industriaktør.

– Orkanger kommune inviterte oss dit. Vi håper reguleringen blir avklart i løpet av høsten, og at området blir fristilt for oss. Hvis ikke Orkanger får gjennom reguleringen, er Malvik en god erstatter for oss, sier Stokbakken til Adresseavisen.

Fremdeles aktuell

Malvikordfører Ingrid Aune vil ikke være med på at kampen om næringsaktøren er tapt for Malvik kommune sin del.

– Jeg oppfatter at Malvik fremdeles er et aktuelt alternativ for Norsk Kylling, sier en ferierende Ap-ordfører på telefon til Bladet. Aune og representanter fra kommuneadministrasjonen har lenge jobbet for å få bedriften til Sveberg. Det arbeidet har hun ikke tenkt å legge fra seg.

Jeg opplever at vi fortsatt har en god dialog med Norsk Kylling. Et samlet kommunestyre vedtok i tillegg reguleringsplanen for tomta Norsk Kylling har vært interesserte i nå på mandag. På den måten har vi også lagt til rette for rask etablering på Sveberg. Vi vil fortsette å jobbe opp mot Norsk Kylling for å se hva vi kan få til, sier Aune.

Kommet lenger

Og legger til:

– Men dersom det er fysiske forhold som skiller de to tomtealternativene er det lite kommunen får gjort med det.

Ordfører i Orkdal, Oddbjørn Bang (Sp), sier til Adresseavisen at kommunen jobber med å få på plass reguleringsplanen tidsnok. Fordelen med Kjeldsbergtomta mellom Abrahallen og Nortura er at den har kommet lenger i reguleringsprosessen.

– Den er lettere tilgjengelig, men dyrere og den er litt for liten, sier administrerende direktør i Norsk Kylling, Åge Stokbakken til Adresseavisen.