- Vi er meget imponert over de flotte Reggio Emilia inspirerte barnehagene Alba-gruppen har bygget opp både i Norge og Sverige. Når de nå har bestemt seg for å overlate driften til en annen barnehageaktør, er vi stolte og ydmyke over at de valgte Kunnskapsbarnehagen Espira. Vi ser frem til at Alba-barnehagene nå blir en del av Espira-familien, og vi skal gjøre vårt ytterste for å bygge videre på det grunnlaget som er lagt. Vi vet vi får med mange dyktige medarbeidere og ledere på laget, skriver Marit Lambrechts, administrerende direktør i Espira, i en pressemelding.

Samarbeidspartner

- Albagruppen har arbeidet systematisk over tid for å finne en samarbeidspartner i Norge og Sverige, for å kunne håndtere økt vekst knyttet til nyetableringer og overtagelser, ettersom Reggio Emilia pedagogikken vi jobber med stadig blir mer attraktiv i Norden. Daglig leder Håvard Matberg har bygget opp en Reggio Emilia inspirert kultur i Alba-barnehager gjennom 10 år, og han går nå over til Espira for å bygge videre på det norsk-svenske barnehagekonseptet konseptet i Norge og Sverige, samtidig som Albagruppen får anledning til å fokusere ytterligere på den bygningsrelaterte siden av Reggio Emilia pedagogikkensier Gaute Amund Ringvold, styreleder i Alba-gruppen.

1. oktober

Espira overtar selve barnehagedriften fra og med 1. oktober. Albagruppen beholder eierskapet til eiendommene i Norge, og det skal inngås en leieavtale vedrørende dette. Det skal nå gjennomføres en såkalt due diligence før aksjekjøpsavtalen er endelig. Alle ansatte er allerede informert om eierskiftet gjennom egne møter og drøftelsesmøter med de tillitsvalgte. Tariffavtale og øvrige lønns- og arbeidsvilkår for de ansatte videreføres.

Overtakelsen av drift gjelder følgende barnehager:

Fosslibekken Barnehage Stjørdal

Kystad Gård Barnehage, Trondheim

Muruvik Barnehage Malvik

Bikupan Förskole Östersund, Sverige

Guldkusten Förskole Östersund, Sverige

Kunnskapsbarnehagen Espira er en av landets største private barnehageaktører med 95 barnehager med cirka 9100 barn og cirka 2500 ansatte. Espiras hovedsatsingsområder er språk, realfag og bevegelse. Espira er eid av Nordens største utdanningsaktør, AcadeMedia.