Framlegget fra ordfører Ivar Vigdenes ble vedtatt med 21 mot 20 stemmer. Flertallet var partiene i ordførerens maktblokk: Senterpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet, Krf og Miljøpartiet.

Arbeiderpartiet, Venstre, SV og Rødt ønsket byggestart tidligere, men ble nedstemt. De gikk for byggestart i Hegra neste og på Halsen neste år.

Da ordfører Ivar Vigdenes presenterte forslaget i kommunestyret, la han vekt på kontroll med og balanse i kommuneøkonomien i Stjørdal. Ordføreren peker på hvor viktig det er at kommunen skaffer seg økonomisk buffer for å møte uventede utgifter.

Flertallspartiene vedtok at Stjørdal skal drives med et netto overskudd fra neste år. Penger som kommunen får fra staten gjennom forsøksprosjektet med statlig finansiering av omsorgstjenestene i Stjørdal, skal holdes utenom.

I vedtaket gir flertallet rådmannen beskjed om å legge inn penger til ny Hegra skole i budsjett- og økonomiplanen. Byggingen av skolen kan starte senest i 2019. Det forutsetter at sikringstiltakene mot kvikkleireras i Hegra er gjennomført.

Rådmannen får også beskjed om å legge inn Halsen skole. Men her gir flertallet i kommunestyret ingen anvisning på når. De sier at ny skole på Halsen kan vurderes i sammenheng med ny svømmehall på eller ved skoleområdet.

Arbeiderpartiets Joar Håve foreslo at det blir satt av penger til Hegra skole og Halsen skole allerede neste år. Forslaget ble nedstemt.