Ordfører Ivar Vigdenes (Sp) har innkalt formannskapet til ekstraordinært møte i lunsjpausen i kommunestyret i dag.

Rådmannen vil ta pengene til aksjekapital fra kommunen sitt disposisjonsfond.

Det er arrangørene bak VM Rallycross Hell som ønsker å starte en prosess for å få etablert et driftsselskap som kan videreutvikle arrangementet ytterligere. VM Rallycross Hell mener driftsselskapet bør ha en aksjekapital på to millioner kroner. De har bedt kommunen om å gå inn med inn med en eierandel på ti prosent i selskapet.

Den direkte årsaken til omorganiseringen er at NAF Avd. Stjørdal har hatt en 5 års avtale med IMG ¬ (International Management Group som er verdens største produsent av sport på TV om å arrangere en årlig runde av verdensmesterskapet i rallycross. Avtalen utløp etter avvikling av årets arrangement 11.juni 2017.

NAF har imidlertid valgt å melde seg ut av Norges Bilsportforbund. Dermed kan bilorganisasjonen heller ikke være med som ansvarlig for Rally-VM på Hell.

Det har skapt en meget spesiell situasjon for de lokale arrangørene på Hell. De tidligere medlemmene i NAF Avd. Stjørdal stiftet derfor en frittstående klubb kalt Hell Motorsport. Den nye organisasjonen har søkt om og fått innvilget medlemskap i NBF. Slik har de sikret retten til å utøve det sportslige knyttet til en VM-runde på Hell.

Hell Motorsport har også sikret seg en avtale om rett til å leie Lånkebanen for framtidige VM-runder.

Utfordringen som man nå står overfor er at en liten klubb som Hell Motorsport ikke kan stå som avtalepart overfor IMG. Det er derfor startet en prosess for å få etablert et driftsselskap som kan stå som avtalepart, og som kan videreutvikle arrangement ytterligere.

Driftsselskapet bør ha en aksjekapital på to millioner for å sikre en forsvarlig likviditet i perioden fram mot arrangementene.