Den mest umiddelbare følgen av nyvalgene til underkomitéene i kommunestyret torsdag, var at Miljøpartiets Tommy Reinås skiftet fysisk plass i kommunestyresalen.

Flyttet plass

I samråd med ordfører Ivar Vigdenes (Sp) tok han med seg sine saker og forlot bakerste benk på venstresida i kommunestyresalen. Her har Miljøpartiet og Tommy Reinås hatt sete sammen med Anja Ristad fra SV og Rødt’s Espen Myhr Grandalsmo.

Nå har Reinås tatt sete litt lenger fram på høyresida sammen med Krf-representant Annette Jensen og Senterpartiets representanter i kommunestyresalen.

På benken bak ham sitter Venstres Leif Eggen og Ragna Straume ribbet tilbake. Ordførerblokka sørget med sitt nye flertall for at Venstre ble skjøvet ut av de politiske underkomitéene.

Mister flertall i formannskapet

Det eneste maktblokka ikke får gjort noe med, er sammensetningen av formannskapet. Her tuillater ikke kommuneloven slike utskiftinger som torsdag ble gjort i underutvalgene. Derfor beholder Venstres Leif Eggen sin posisjon som medlem av formannskapet.

Det betyr at ordførerblokka mister flertallet i formannskapet i Stjørdal. Det bestemmeRagna Straume og Venstre. Blir Straume forhindret fra å møte i formannskapet, er det imidlertid Senterpartiet som stiller med vararepresentant.

Nye ledere

De politiske rokkeringengene i går betyr at Tommy Reinås tar over som leder av komité kultur, næring og miljø. Veronica Drivstuen (H) fortsetter som nestleder.

Gunnar Uglem fra Miljøpartiet tar over som leder i komité levekår etter Venstres Leif Eggen. Uglem har ikke fast sete i kommunestyret. Her ble nestleder Erling Weydahl fra Arbeiderpartiet skiftet ut med Senterpartiets Roar Brekken.

Det reagerer gruppeleder Joar Håve sterkt på.

­ Det har vært tradisjon i stjørdalspolitikken at det største opposisjonspartiet har hatt nestledervervet i en underkomité. Den tradisjonen brytes nå av maktblokka. Her betyr posisjobner tydeligvis mer enn samarbeid, sier Håve.

I komité plan skjer det ingen endringer i ledelsen. Senterpartiets Rolf Charles Berg fortsetter som leder med Tor Sverre Børseth  (Frp) som nestleder.