Torsdag vedtok kommunestyret å sette ned en arbeidsgruppe som skal begynne å jobbe med saken. Gruppa skal levere sine forslag fort. Allerede i løpet av høsten eller vinteren ønsker stjørdalspolitikerne å få konkrete forslag på bordet.

Arbeidsgruppa får et vidt mandat. De skal foreslå både hvor den nye svømmehallen skal bygges, hva den skal inneholde og ikke minst hvordan den nye svømmehallen skal finansieres. Kostnadene akter stjørdalspolitikerne å legge inn i langtidsplanen for stjørdalsøkonomien.

- Det er viktig at arbeidsgruppa får arbeide uten detaljerte føringer fra kommunestyret, sier Høyres Rune Larsen.

Han peker på at det nå blir opp til arbeidsgruppa å se på muligheter. Det betyr at gruppa også skal vurdere mulighetene for å bygge nytt varmebasseng, badeland og konkurransebasseng. Kanskje også treningssenter og kafé.

Skoleplana ved Halsen Ungdomsskole seiler opp som alternativ for en ny svømmehall. Kommunestyret ber arbeidsgruppa spesielt om å vurdere å plassere svømmehallen her.

Stjørdalspolitikerne ser for seg svømmehall på skoleplana med gangbru over til hotellet som kan bygges ved Kimen og kulturhuset. Kommunestyret ønsker en direkte forbindelse mellom skoleområdet og Kimen kulturhus.

I de foreløpige vurderingene omkring ny svømmehall har rådmann Anne Kathrine Slungård og hennes stab pekt på «skolekvartalet» der Halsen barneskole og Halsen Ungdomsskole ligger. Rådmannen har antydet enten det sørvestlige eller nordøstlige hjørnet av området.