Ordfører Ivar Vigdenes (Sp) regner med å bruke hele torsdagen på den siste samlingen for stjørdalspolitikerne. De samles ikke igjen før siste uka i august.

Det er tradisjon i Stjørdal at møtene i kommunestyret åpnes med kulturinnslag ev elever i den kommunale kulturskolen. Nå har lærere og elever tatt ferie også der.

Inspektører spilte

Kulturskolerektor Karsten Selseth Landrø stilte derfor med inspektørene Mariann Lervåg Pettersen på piano og Mette Stene Ertsgård på trompet som spilte for stjørdalspolitikerne før møtet ble satt i rådhuset.

Først på sakslista i kommunestyret står utskifting av medlemmer i kommunale underutvalg. En slik utskifting av medlemmer er ganske uvanlig midt i en valgperiode.

Nye valg

Når ordfører Ivar Vigdenes likevel har satt representasjon i underkomitéene på dagsorden, henger det sammen med en dramatisk politisk utvikling i maktblokka til ordføreren. Etter 18 år har venstre trukket seg fra ordførersamarbeidet.

Dermed skifter flertallet ut Venstres representanter i komitéene med politikere fra Miljøpartiet de Grønne. Miljøpartiet trer inn i ordførerblokka og sikrer flertall.

I løpet av dagen skal kommunestyret også diskutere framtida for Halsen skole og Hegra skole. Venstres  Leif Eggen og Arbeiderpartiets Joar Håve tar opp skolene, og vil foreslå at byggingen blir startet allerede neste år.

Direkte på nett

Møtet i kommunestyret overføres direkte på nett med live lyd og bilde.

Møtet kan følges på denne linken.