Bane NOR har jobbet med prosjektet Hell-Værnes siden 2014. Tusenvis av transporter har gått til og fra anlegget, spesielt mellom grustaket I Lånke og Hell. Hensynet til barna i nærområdet har vært i fokus hele veien. Så er det også trafikksikkerhet som er i fokus når Bane NOR forlater området.

Tre år med tungtransport

- Det stemmer. Vi startet opp i 2014 med å besøke Lånke skole sammen med Politiet og Trygg Trafikk. Der gjennomførte vi en større trafikk-dag, hvor hovedbudskapet var å minne ungene om at trafikkbildet kom til å bli mer krevende med langt flere tungtransporter i skoleveien, forteller Stig Herjuaune som har hatt kommunikasjonsansvaret I prosjektet.

- Bank I bordet. Vi har ikke hatt et eneste tilløp til hendelse mellom våre anleggsbiler og barna. Ungene I nærområdet har vært kjempeflinke, legger han til.

Mer sikkerhet

Nå når den nye brua står ferdig og anleggsfolket har trukket seg ut fra området, ønsket Bane NOR å forlate Hell og Lånke med å minne den oppvoksende slekt om å følge trafikkreglene når de oppholder seg ved planoverganger og skinner og sviller i området.

Elin Wist og Stig Herjuaune fra Bane NOR besøkte Lånke Barnehage sammen med kosedyret Løven Lukas, Bane NORs sikkerhetssymbol.

Femti engasjerte barnehagebarn deltok når Herjuaune leste eventyr og minnet dem om trafikkreglene. Dagen ble avsluttet med rollespill hvor barna selv fikk leke seg inn i problemstillingene.

Stopp, se og lytt, var parolen.

Takk for laget

Med dette markerte den statlige utbyggeren at tre hektiske arbeidsår er over.

- Vi ønsker å uttrykke at vi har blitt behandlet med forståelse på Hell. Vi har vært en krevende nabo til tider. Det er gjerne slik det blir når en skal bygge nytt og stort. Naboene til anlegget har vist oss fleksibilitet og evne til å finne løsninger underveis, sier Herjuaune.