Gruppa  har lagt ned et stort antall dugnadstimer i forbindelse med det pågående norgesmesterskapet. Nå blir det merarbeid for de frivillige ildsjelene.

I løpet av uka har ukjente gjerningspersoner stjålet sikkerhetsmattene i løypetraseen på Hell og Gevingåsen.

Lite egnet

Rittleder Geir Arne Øfsti er oppgitt og lite fornøyd med at arrangørstaben må bruke tid på kjeltringstreker.

– Det verste er at det ikke er vanlig isolasjon. Mattene inneholder silikon og er lite egnet med mindre vedkommende skal arrangere et sykkelritt selv, sier han.

Polstring

De forsvunne mattene benyttes som polstring rundt skilt i løypa og er ment som en sikkerhet for rytterne.

– Vi betaler ikke veldig mye for dem, men det går dyrebar tid. Vi har lagt ned nok dugnadstimer om vi ikke skal holde på med dette, sier Øfsti.

Beskyttelsesmatter på fem steder i løypa er stjålet. Resten har arrangøren selv valgt å plukke ned for å unngå at flere forsvinner i dagene fram mot fellesstarten søndag.

– Vi må skaffe nye og setter dem ikke ut før tidlig søndag morgen, sier Øfsti.

Hvit varebil

Han forteller at en mannsperson i en hvit varebil ble observert da han skar ned matter fra skiltstolper på Gevingåsen onsdag ettermiddag, men at vedkommende ikke er identifisert.

Øfsti sier Stjørdals-Blink sykkelgruppe vil vurdere å politianmelde saken.

– Det er ikke utenkelig at vi gjør det. I første omgang vil vi imidlertid fokusere på arbeidsoppgavene. Det viktigste nå er å få til et godt NM-ritt, sier han.

Vil ha tips

Politiførstebetjent Stein Erik Gjølmesli ved Stjørdal lensmannskontor er ukjent med saken når Bladet tar kontakt fredag. Han sier politiet vil se på saken om det kommer en anmeldelse, og oppfordrer publikum til å ta kontakt dersom de har interessante opplysninger.