DEBATT: I Bladet torsdag 22 juni var det et virkelig usmakelig innlegg fra de ansatte i kommunens SFO-tilbud. Dette håper vi virkelig ikke er en felles oppfatning blant alle ansatte innen SFO!

Makan til bedrevitende innlegg skal du lete lenge etter.

For å ta det første først, så truer de nesten med å si opp jobben hvis SFO året blir utvidet. Ja, da sier vi versågod! Du er ikke uerstattelig, og det er ingen som tvinger deg til å ha den jobben. I dagens arbeidsmarked er det en god del som er arbeidsledig, og mange jobber ufrivillig deltid og man ser jo at det er utrolig mange søkere når det blir utlyst nye stillinger. Mange ville gjort alt for å få en fast stilling hos kommunen, 100 prosent stilling ved utvidelse av SFO-året. (Dette gjelder både de med høyere utdanning, fagarbeidere og assistenter)

Nei, det er ingen menneskerett å ha noen til å passe barna våre, men hvem er tilbudet til for? Jo, det er et tilbud for barna våre, slik at de kan ha en trygg og lærerik plass å være mens foreldrene er på jobb. Ja, for det er faktisk slik at de aller fleste av oss bruker SFO for å kunne ha en jobb! Og vi gleder oss til å hente barna når vi er ferdig for dagen. Og vi vil på det sterkeste ha oss frabedt hentydninger om at vi har barna i barnehage/SFO mens vi selv har fri. Det kan ikke være majoriteten, og det gjelder ikke oss!

Når dere sier noe om det voldsomme arbeidet det er med å planlegge noen uker lengre åpningstid, anbefaler jeg dere å se på de flotte kollegene deres innenfor barnehagesektoren. De har samme utdanning som dere, og stort sett den samme jobben (men med mer innhold, og yngre barn som krever mer) og de har bare stengt to uker om sommeren. Hvis dere bruker kreativiteten deres og benytter dere av natur og nærområdet er det mye man kan finne på uten at det er noe som skal være så omfattende og kostbart. Barn er faktisk ikke så kravstore.

Dagens samfunn krever mye av oss foreldre, og det er en gang sånn at vi ikke lever i 1950 lenger! I 2017 jobber både kvinner og menn, det vil si at vi trenger barnehage og SFO-tilbud for å kunne gjøre nettopp det. Og i forbindelse med det å ha en jobb må man faktisk forholde seg til regler i forhold til bla ferie. Som arbeidstaker har du i følge arbeidsmiljøloven krav på å avvikle tre uker sammenhengende ferie i perioden 1. juni-30 september. Ferie ut over dette er kun et gode fra arbeidsgivers side. I mange yrker, både kommunalt, statlig og privat er det ikke et tema at personalet kan ta ut permisjon uten lønn under ferieavviklingen. Det må faktisk være noen på jobb for å holde hjulene i gang! Og en annen ting er at vi vil bruke ferien vår sammen som en familie! Ikke oppdelt og stykket der at vi aldri kan finne på noe sammen. Ville ikke dere også ha ønsket å bruke de sårt etterlengtede ferieukene deres sammen med BÅDE partneren OG barna??

Vi som er «vanlige» arbeidstakere har fem uker ferie i løpet av året (som det er påpekt i innlegget), men vi kan ikke bruke alt i sommerferien! For vår del bruker vi tre uker om sommeren, én uke i forbindelse med jul, og én i forbindelse med påske. Det som er igjen av feriedager etter eventuelt «kort-uka i påska» bruker vi jo opp på planleggingsdager (som for øvrig selvfølgelig ikke er samkjørt mellom barnehage og skole) og innklemtdager.

Så hvordan mener dere at vi skal løse det? Det er ikke alle som har et nettverk som kan stille opp og hjelpe til, det er ikke alle som har råd til å ta permisjon uten lønn selv om de hadde hatt mulighet til det fra arbeidsgiver (det er faktisk ikke alle som har så god økonomi som dere henviser til i innlegget. Noen er aleneforsørgere, noen jobber i lavt lønnsyrker, noen jobber ufrivillig deltid osv)

For å toppe hele kransekaka sier dere «Vi har valgt denne type jobb nettopp for å kunne tilbringe mer tid med egne barn og barnebarn». Hvis det er innstillingen dere har til den jobben dere har, som faktisk er å passe på det viktigste vi har, ja da kan dere virkelig bare levere oppsigelsen på sjefens kontor omgående! Slik sutring får dere NULL sympati for hos oss!

Forbanna småbarns mamma og småbarns pappa som begge jobber 100%.