– Vi vet hva som skjer dersom vi ikke klarer å få på plass et privat skoletilbud i Flora etter at politikerne i Stjørdal la ned skolen her. Det blir ikke noe mer utvikling dersom skoletilbudet stenges ned for godt. Jeg vil det annerledes, sier Ølstørn.

Montesorri

Nå roper han høyt ut, at på mandag er det åpent møte i Flora, om skole, privat skoletilbud i den kommunale skolebygningen.

– Det er representanter fra Montesorri som kommer for å fortelle om det skoletilbudet de har å tilby. Dette kan absolutt bli redningen for et skoletilbud i bygda, så jeg håper på god oppslutning om møtet. Dette skoletilbudet kan bety at Flora klarer å holde på de sunne parene, sier Ølstørn.

Annerledes

– Hvor mange elever må det minimum være for å få på plass et privat skoletilbud?

– De sier 15. Klarer vi å få dette i gang kan det raskt bli flere, tror jeg. Dette er en skole, et tilbud, annerledes enn den offentlige skolen, og jeg ser ikke bort fra at dette vil være et tilbud som kanskje også vi trekke elever hit både fra Meråker, og ellers i Stjørdal. Her snakker vi om et undervisningsopplegg annerledes enn det kommunen stiller med, så dette er spennende, sier Joakim Ølstørn.