Det er sjefen sjøl, Torbjørn Skei, administrerende direktør i Coop Midt – Norge som sier dette. I et styremøte torsdag ble det bestemt å utvide engasjementet i Meråker. Dagens Coop Prix blir avløst av Exstra. En ny butikk med et langt større vareutvalg.

– Ved å satse på Extra i Meråker får vi også et tøffere prisnivå, lavere priser, lengre åpningstid og et økt varespekter. Med dette mener vi å legge til rette for videre vekst i Meråker, sier Skei.

60 millioner

Skei sier de mener å ha levert i Meråker det de lovet foran fusjonen med Coop Meråker for et par år siden. Han er da også godt fornøy med den videreutviklinga som Coop-styret torsdag sa ja til.

– Jeg mener vi har en helt riktig beliggenhet i Meråker ved skole- og idrettsanleggene, og at det er riktig at vi øker engasjementet her. Vi har hatt en god utvikling de siste par årene, en utvikling vi er særdeles godt fornøyd med. En årsomsetning på knappe 60 millioner. Her mener vi å se et større potensial vi nå legger til rette for å hente inn, sier toppsjefen.

I høst

Skei skal ikke bygge ut for å gi matvarene mer plass. Løser behovet for mer areal for dagligvarene gjennom ombygging, og tar noe areal av Bygg Mix. Sier i den sammenheng at Bygg Mix også leverer som forventet, en omsetning på rundt 10 millioner i året. Han forsikrer at vareutvalget for Bygg Mix ikke blir berørt av ombygginga.

– Vi regner med oppstart av byggearbeidene nå tidlig høst. Jeg må også understreke, at dagens kaffekrok i butikken er vernet, så den rører vi ikke. Kaffekroken blir ikke fjernet, sier Torbjørn Skei.

Vil ha søndagsåpet

– Vi er veldig positiv til å ha søndagsåpen butikk i Meråker. Det vil være riktig for Meråker å kunne tilby søndagshandel. Meråker er så absolutt et turiststed, og attraktiviteten for bygda vil være økende i tråd med bredden på tilbud. Vi vil gjerne ha søndagsåpen butikk i Meråker, sier Skei.

– Kan du ikke bare åpne?

– Det er kommunen som må behandle og vedta om de vil søke Fylkesmannen om å få definisjon som turiststed og dermed kunne gi lov for søndagsåpen dagligvare. Men det er ingen tvil om at et ja til søndagshandel vil styrke kommunen som handelssted, sier Torbjørn Skei.