Det er ikke hver dag er rent guttekor gjester Stjørdal. Men søndag kveld kommer Bragernes kirkes guttekor fra Drammen til Værnes kirke.

I korrekkene finner vi to tidligere lånkbygger. Per Erik Brodal og sønnen Johannes (12) gleder seg til å synge for stjørdalingene.

– Dette blir bra. Koret bruker å gjennomføre en litt større tur hvert eneste år når sommerferien starter. Tidligere har vi besøkt blant annet London, Rekjavik og Riga. Og da var helt naturlig at årets tur måtte gå til Stjørdal og Trøndelag, sier Per Erik Brodal muntert.

Koret skal foruten søndagens kveldskonsert i Værnes, også delta under gudstjenesten i Nidarosdomen tidligere på dagen.

Artig å være tilbake

Brodal var sogneprest i Lånke i perioden 2005- 2009. Da flyttet familien fra presteboligen på Kutrøhaugen i Lånke til Drammen, hvor de fortsatt er bosatt. Men Brodal synes det er godt å være tilbake på gamle trakter og få hilst på gamle venner og kjenninger.

– Hele familien trivdes godt i Lånke. Men både min og min kones familie bor på Østlandet, og da ble det bestemt at vi skulle se sørover før eldstemann Johannes skulle starte på skolen, sier Per Erik.

Per Erik og sønnen Johannes har allerede vært i Stjørdal noen dager, og har blant annet besøkt sine gamle naboer Pauline og Åge Moen. Det har også blitt en god del turer rundt omkring i Lånke på far og sønn denne uken.

– Vi prøver å opprettholde kontakten med de vi kjenner i Lånke. Så noen turer nordover blir det.

– Hva med deg Johannes? Hva husker du fra tiden da dere bodde i Lånke?

– Ikke så mye. Men husker at jeg gikk på barnehage på Aglo, sier Johannes.

Evensong

Søndagens konsert i Værnes er en Evensong, en anglikansk tradisjon. I England er det vanlig at kor har opptredener i katolske kirker på sen ettermiddag.

– For de som kommer til Værnes på søndag, vil nok vår opptreden være som en konsert. Her blir det stort sett koret som synger, selv om publikum får delta på noen salmer.

– Kan du si noen ord om gutterkoret som kommer på besøk.

– Vi er litt over 20 gutter som kommer. I tillegg er vi noen voksne menn som er med for å fylle alle stemmene. Og det er her jeg kommer inn. Vi øver en gang i uken fast, og deltar på en rekke konserter, tilstelninger og gudstjenester.

– Og nå håper du lånkbyggen og stjørdalingene kommer?

– Det hadde vært kjekt med noen kjente fjes på benkeradene i Værnes kirke. Det hadde jeg og Johannes satt virkelig pris på, sier Per Erik Brodal.