DEBATT: Politikerne som er valgt inn i kommunestyret og utvalg er valgt inn for å ivareta innbyggernes interesser. Når en da oppdager at utbygging av Stasjonsfjæra ikke er i innbyggernes interesse, men at de heller ønsker å bevare Stasjonsfjæra som et rekreasjonsområde og badestrand, må en begynne å tenke seg om. Her er det mulig å bli enig med alle. Først må politikerne bli enig med seg selv.

Kan vi bidra med noe? Ja det kan vi, vi bør starte med Sjøsiden. Vi kan for eksempel la Sjøsiden bygge flere leiligheter mellom Rema og sjøen. Der er infrastrukturen lagt og Sjøsiden vil tjene på det. Tror ikke Rema har noe imot 180 leiligheter rett over gata. Når Sjøsiden får et flott rekreasjonsanlegg i sin umiddelbare nærhet vil verdien på hele Sjøsiden fly i været, men ikke bare Sjøsiden. Hele Hommelvikområdet vil få en kraftig verdistigning. Interessen for å flytte til Hommelvik vil øke betraktelig. Et rekreasjonsområde vil inneholde så mye bra for barn, ungdom og voksne og for ikke å snakke om for barnehager og skoler. Sandfjæra barnehage ligger jo rett ved siden av. Det er også andre ting vi må tenke over.

Jernbaneverket (Bane Nor) er enda ikke ferdig med sine planer om Hommelvik og stasjonsområdet. Det er mulig de trenger å bevege seg nærmere fjæra og da er det synd om området er opptatt med boliger. Det kan også tenkes at fremtidige politikere vil jobbe for å senke jernbanen gjennom Hommelvik sentrum. Det ble faktisk tatt opp under åpningen av den nye tunnelen Hommelvik/Hell på båthuset. Da var det to direktører fra Jernbaneverket Hamar som spurte om ikke politikerne i Malvik har krevd å få jernbanen senket gjennom Hommelvik.

Så min mening er at politikerne i Malvik har mye å ta tak i for å få en positiv utvikling i Hommelvik, som er og blir et kollektivknutepunkt. Det må fortetning til i høyde og bredde for å få flest mulig folk i nærheten av buss og jernbane. Pr. i dag står alt i stampe i Hommelvik sentrum. Alt strander i en ny sentrumsplan som i dag sier bastant 4 etasjer, mens på Vikhammer sentrum vil de tillate 6 etasjer. Vi har virkelig en jobb å gjøre.

Terje Hansen

Malvik FrP