Regnet stoppet ikkebeboerne fra Smiskaret og Midtsand som gjentok tradisjonen medSankthans-bål på Midtsandtangen.

Skjønt - da himmelenssluser ubarmhjertig åpnet seg rundt klokka fem fredag, så det en stund mørkt utfor midtsommerfeiringen.

Flyttet under tak

– Vi var littskeptisk da slusene åpnet seg klokken 17, men vi avlyser aldri, ler Eva Lundemofra Smiskaret.

– Vi har flyttet inntil “Ly og le” og har vært så heldig at kommunen har lånt oss griller. Det varlitt utfordringer med å få tent bålet, men det ble til slutt. Folk har med seggrillmat og nå kommer det flere etter hvert. Vi har lagt ut på Facebook fortløpendeat det ble litt utsettelser, forteller hun.

Velforenings-samarbeid

Arrangementet er etsamarbeid mellom Midtsand vel og Smiskaret vel.

– Midtsand har ordnetmed bål og vi med griller, forteller May Reppen Gjelseth, også fra Smiskaret..

– Smiskaret vel harjo ligget nede i seks år. Det ble startet opp igjen nå på nyåret for vi såbehovet både for lekeplasser og ellers rundt omkring. Så har vi god dialog medMidtsand vel så vi ser for oss en del samarbeid i framtida, tillegger Eva.

Flerårig tradisjon

Hva skjer utoverkvelden?

– Nå ble det jo littredusert på grunn av været, men det blir grilling og kos. Vi tenkte å hanatursti men den ble avlyst, forteller May.

Medlem og tidligereleder av Midtsand vel; Bjørn Herjuan har sammen flere vært ansvarlig forkveldens gedigne bål som ble tent rundt klokken 19.

– Vi var jo i tvilom det ble noen ting, for det regnet jo så gæli at vi nesten var på vei til åavlyse. Men dette ble jo bra likevel. Vii fikk det til i år og. Vi harsamarbeidet hvert år, og selv om Smiskaret vel har vært halvdødt en stund såhar vi fått det til likevel. Nå har det kommet mer i fasong siden de har fåttet nytt styre. Dette har vært en tradisjon gjennom mange år, noe vi håper skalfortsette, sier Bjørn.

Solsnu

Sankthans; også kaltJonsok markeres her til lands stort sett som en ikke-religiøs feiring avmidtsommer og sommersolverv, omtalt  blant folk flest som “solsnu”. Sankthanshar i tillegg opprinnelse fra kristen tro, til minne om døperen Johannes sinfødsel.

På grunn av været fredag var de de som utsatte grillaftenen til atskillig bedre vær mot slutten av St. Hanshelga.

Familien Mikalsen hadde funnet ly for regnet under noen trær. Fra v.  Marius jr. (7), Thomas (5) og Hanne (5) på pappa Marius sr. sitt fang. Foto: May E. Lund