Det er flere eldre i Ytre Malvik som har kontaktet pensjonistforeningen og lokalpolitikere med ønske om at det plasseres ut flere hvilebenker. Mandag vedtok flertallet i kommunestyret å bruke inntil 100.000 kroner av fjorårets overskudd på nye benker og sitteplasser rundt om i kommunen.

Stort savn

– Etter flere henvendelser fra eldre og medlemmer i pensjonistforeningen tok jeg kontakt med ordføreren i mars med spørsmål om muligheten for å få satt ut flere benker. Dette har vi også tatt opp direkte med lokale politikere som Anne S. Mostervik. Vi er svært godt fornøyd med at kommunestyret så raskt har funnet penger som skal brukes på nye beker og sitteplasser, sier leder i Malvik pensjonistforening, Harald Simavik etter kommunestyrets vedtak om å bruke litt av overskuddet for å innfri pensjonistforeningens ønske.

– For mange er det et stort savn når det mangler benker de kan sette seg ned og hvile på under turene sine. Det er kommet flere forslag på hvor det er behov for at det settes ut benker. Både Stibakken, Hansensvingen, Rønningsvegen og Sjøvegen er steder det er behov for benker. Noen savner også flere benker på Vikhammerløkka, sier lederen i pensjonistforeningen som har rundt 155 medlemmer i Ytre Malvik.

Hele kommunen

– Dette er noe jeg får mange henvendelser om, og jeg er glad for vedtaket om å bruke litt av overskuddet på nettopp flere benker. Kommunestyret har avsatt pengene, og rådmannen skal sørge for innkjøp og utplassering av de nye benkene. Behovet er nok større enn det denne bevilgningen vil dekke, men det er en start, sier Anne S. Mostervik (Ap).

– Det gir en god følelse for oss politikere å kunne følge opp et så bra initiativ fra pensjonistforeningen. Tanken er å få plassert ut enkle benker mellom to steder slik at de som har behov kan sette seg ned og ta en hvilepause. Med flere benker plassert rundt i bolig- og sentrumsområdene våre vil det bidra til at flere får muligheten til å være mer mobile. Det er også god folkehelse når flere får mulighet til å komme seg mer ut og gå rundt i nærområdene når de kan sette seg ned og hvile ved behov, sier Matz Ulstad (Ap).