Denne uke ble den nye mobilmasta transportert på plass med helikopter og montert på toppen av Nonstadberget i Malvik..

Helikopter og montører måtte vente noen dager før været tillot transport med helikopter fra fylkesveien opp til toppen av Nonstadberget ved Fossan.

–Regn og vind gjorde at transporten av masta måtte avlyses både tirsdag og onsdag. Men på torsdag fikk mannskapene de værforholdene de hadde ventet på og transporten av delene til den nye mobilmasta kunne gjennomføres. I løpet av formiddagen ble alle delene transportert opp og masta ferdig montert, sier ekoordinator i Sør-Trøndelag fylkeskommune, Pål M. Dahlø.

–Ifølge kontrakten med entreprenøren har de seks måneder på å få på plass kablene og ferdigstille det tekniske for å kunne ta i bruk mobilmasta som skal gi bedre dekning langs fylkesveien (Selbuvegen) på strekningen mellom Halla og Bakken, og som vil gi bedre mobilforhold ute i marka, sier Dahlø om spleiselaget til vel to millioner kroner.

Sør-Trøndelag fylkeskommune, fylkesmannen, Malvik kommune og Telenor bidrar for å bedre mobildekningen i det som er oppgitt å være det siste kjente området uten mobildekning i Malvik.