Det er i år 20 år siden Pilegrimsleden inn til Trondheim og Nidarosdomen ble gjenåpnet, og i den anledning ønsker man nå å merket ledene enda bedre.

- Dette er en felles kulturarv, som aktualiseres og blir enda viktigere gjennom funnet av Klemetskirken. Dette setter hele Trøndelag på kartet, og bidrar til at hele Olavsarven blir enda mer folkeliggjort. Vi må sørge for at leden blir mer inkluderende, sier seniorrådgiver Mattias Jansson ved Norsk pilegrimssenter til adressa.no.

Mange leder til Nidaros

- Over 1000 pilegrimer går den ti mil lange leden fra Voll i Rennebu til Nidarosdomen, men mange velger også leden fra Stiklestad, Tydal eller Østerdalen, eller går hele distansen mellom Oslo - Trondheim. Det er mange leder inn til domen, sier Jansson til adressa.no.

Men merkingen kommer også flere andre en pilegrimsvandrerne til gode. Pilegrimsledene er populære turstier for både lokalbefolkning og turister som er i området for andre grunner enn pilegrimsvandring.

Prosjektet for merkingen er et spleiselag mellom Kulturdepartementet, Sør-Trøndelag fylkeskommune og Gjensidigestiftelsen.