Den private helsevirksomheten har i mange år levert tverrfaglige, spesialiserte rehabiliteringstjenester i samarbeid Helse Midt-Norge.

Nå kan store deler av virksomheten i Malvik bli nedlagt.

– Det pågår en anbudskonkurranse i regi av Helse Midt-Norge. Det er ikke tatt noen endelig beslutning, men signaler vi har fått tyder på at avtalen ikke blir videreført, sier direktør ved Betania Malvik, Ingfrid Eggen Skogrand.

Avgjørelsen ventes å være klar i løpet av uka, opplyser direktøren.

100 ansatte

Betania Malvik har i dag avtale om 22 døgnplasser og 38 dagplasser. Ettersom ikke alle dagpasientene får rehabiliteringstilbud hver dag, er det omtrent 100 dagpasienter tilknyttet virksomheten til enhver tid.

Nedbemanning

Til Bladet sier direktøren at det ligger an til en styrt avvikling av dagens tilbud ved avtalens utløp i desember 2017.

– Det vil bety en betydelig reduksjon av tilbudet vi har i dag og få store konsekvenser for ansatte og pasienter. Det er klart at vi må nedbemanne, men det er for tidlig å si hvor mange det rammer, sier hun.

Betania har om lag 100 ansatte fordelt på 70 årsverk, og består i dag av enhet for rehabilitering og enhet for helse og arbeidsliv. Skogrand understreker at helsevirksomheten i tiden framover vil jobbe hardt for å sikre seg andre tilbud.

Vil jobbe hardt

Hun påpeker at Betania om kort tid skal konkurrere om nye offentlige avtaler.

– Vi skal jobbe for å sikre oss nye avtaler og vil ha fokus på å ivareta vår del av samfunnsansvaret og sikre arbeidsplasser i Malvik. Vi er glad for at storting og regjering er opptatt av at ideelle virksomheter skal være en del av helsetjenesten i tida framover, sier hun.

Ansatte er informert

De ansatte ved Betania Malvik ble informert om situasjonen på et allmøte mandag.

– Hvordan var reaksjonene?

– Det ble stilt mange spørsmål. Mange hadde også en del kreative forslag for veien videre. De ansatte var framoverlente, sier Ingfrid Eggen Skogrand.

Bladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med ledelsen i Helse Midt-Norge mandag kveld.