– Veldig bra at vi greier å forbedre oss, sier Meråkerordfører Kari Anita Furunes (Sp).

Hun sier seg godt fornøyd med at Meråker avanserer oppover på barometeret som hvert år måler kommunene sine prestasjoner.

Det er Kommunal Rapport som publiserer Kommunebarometeret. Tallene for 2017 viser at Meråker har avansert til 118.-plass blant kommunene i Norge. Stjørdal har falt noen hakk ned til 203.-plass på lista.

Barometeret viser at Meråker ligger helt i toppsjiktet innen sosialtjenester. Kommunen er også inne på Topp 100-lista hva gjelder kultur, helse, barnehage, vann, avløp og renovasjon og barnevern.

Meråker har sin svakeste plassering innen miljø og ressurser. Her kommer Meråker på 345.-plass.

Stjørdal faller noen plasser på kommunebarometeret. Tallene viser at Stjørdal sammenlignet med Meråker sliter særlig på feltene pleie, og omsorg, barnevern, barnehager, kultur og generell økonomi.

Tallene fra Kommunebarometeret viser at særlig innen barnevern og økonomi er nøkkeltallene i Kommune-Norge samlet sett forbedret det siste året.

Nasjonalt er det innen områdene kostnadsnivå, kultur og sosialhjelp at indikatorene i størst grad har utviklet seg negativt. En del kommuner sliter blant annet med å holde kostnadene nede.

Kommunebarometeret måler til sammen 141 ulike indikatorer innen 12 forskjellige områder, hvor kommunene rangeres. De viktigste områdene er grunnskole, eldreomsorg, barnevern, barnehage, økonomi og kostnadsnivå.

Målingen er basert på offentlig tilgjengelige data.