Med bakgrunn i flaggloven har Malvik kommune valgt å avslå lokalpolitiker Terje Hansens søknad om å få heise det amerikanske flagget i den kommunale flaggstanga ved Herredshuset 4. juli.

- Går imot folket

Det skuffer Frp-veteranen.

- Dette er noe som praktiseres som en velkomshilsen på kulturarrangement i mange andre land. Jeg synes det er sidrumpa og gammeldags å si nei, sier Hansen til Bladet.

Og fortsetter:

- Jeg har jo hele veien forstått at dette ikke er ønskelig fra kommunen sin side. Men folket ønsker det, og det er også mitt poeng. I dette tilfellet går kommunen imot folket, sier han.

Uenig i tolkning

Kommunestyrerepresentanten har tolket loven dithen at det er tillatt å heise et utenlandsk flagg i den kommunale flaggstanga sammen med det norske. Det er rådmannen uenig i og mener loven kun gir åpning for et fremmed lands flagg dersom det tas i bruk to flaggstenger.

- 4. juli er H.M. Dronning Sonjas fødselsdag. Det er en offisiell flaggdag, og vi flagger med det norske flagget denne dagen. Ved rådhuset i Hommelvik har Malvik kommune kun én flaggstang, og dermed ingen flaggstang ves siden av der vi kan tillatte at flagges med fremmed lands flagg i tillegg til det norske, skriver rådmannen i avslaget.

Vurderer å anke

Hansen er uenig i tolkningen og sier han vil vurdere å klage på avgjørelsen.

- Jeg vil først ringe fylkesmannen for å høre hva sjansen er for å nå gjennom med en anke, sier han.