En delegasjon fra NRK var tirsdag på besøk i Kimen for å sjekke forholdene.

– Vi kan bare konstatere at kulturhuset i Stjørdal er veldig godt lagt til rette for direktesendinger, sier NRK’s prosjektleder Linda Bjørgan.

Den direkte valgsendingen går av stabelen torsdag 24. august fra klokka 19.00 til 20.30. Debattledere blir Odd Rune Wolden fra NRK og Harry Tiller fra Adresseavisen. De to har tidligere ledet NRK og Adresseavisens direktesendte «folkemøter» fra Trøndelag.

– Vi har sendt ut invitasjoner. Det er ikke alle av politikerne som har gitt svar på om de kommer, ennå, sier Linda Bjørgan.

Det er sendt ut invitasjoner til alle toppkandidatene til de politiske partiene i Trøndelag.

Det betyr at både Arbeiderpartiets Trond Giske og Ingvild Kjerkol er invitert. Det er også Senterpartiets Marit Arnstad og Høyres Linda Hoftstad Helleland, for å nevne noen av politikerne.

– Vi ønsker oss mange tilhørere i salen, sier prosjektleder Linda Bjørgan.

Det blir gratis adgang for de som ønsker å være publikum under direktesendingen som skal foregå fra storsalen i Kimen.

Markedssjef Lene Fjellstad i Kimen er veldig begeistret over at NRK velger kulturhuset Kimen i sendesteder for ett av to direktesendte valgprogram fra Trøndelag foran valget i september.

– Kimen er lagt til rette slik at det er mulig å lage direkteoverført TV herfra, sier Fjellstad.

Tidligere har kulturhuset i Stjørdal vært arena for det direktesendte talkshowet «Senkveld med Thomas og Harald» på TV2.

Kimen legger nå ut valgdebatten på sine nettsider. Her kan folk som ønsker å være publikum, etter hvert melde seg på.

Prosjektleder lIinda Bjørgan i NRK. Foto: NRK