– Jeg har stor tro på at vi skal klare å etablere et privat skoletilbud i Flora. God stemning for dette på møtet mandag kveld.

Det er Joakim Ølstørn i Flora som sier dette. Et godt besøkt møte mandag kveld om initiativet for privat skoletilbud i grenda når kommunen stenger skoledøra for godt, sommeren 2018.

Flott innhold

På møtet mandag ble florbyggen presentert for montesorri–pedagogikken, tilbudet mest aktuelt som alternativ for den offentlige skolen Stjørdal kommune, politikerne i Stjørdal, vil legge ned i Flora etter skoleåret 2017/2018.

– Jeg opplevde det vi her fikk høre som svært positivt. Det har jeg også inntrykk av at mine sambygdinger deler. Denne pedagogikken er på flere måter annerledes sammenlignet med det offentlige skoletilbudet, og det tror jeg har en appell hos flere. Her kan jeg nevne praktiske fag, sløyd, matlaging, og i fysiske fag, kan det trekkes inn lokale aktører  som trener med elevene. Pedagogikken er ganske annerledes, og den virker no både interessant og spennende på mange av foreldrene, mener jeg å registrere,sier Ølstørn.

Arbeidsplasser

For å løse skolefloken i Flora etter at kommunen gir opp skoledrifta, må bygda, «Flora for alle», ta spaden i sine egne hender. Ølstørn er forberedt på det, og sier innbyggerne må etablere et selskap, et SA (samarbeidende selskap), som står ansvarlig for skoledrifta. Det må på plass skolelokaler, og det må på plass lærere.

– Det snakkes om å ansette opp mot  10 lærere, en positiv sak det også. Det betyr 10 nye arbeidsplasser i bygda,sier Ølstørn.

I dag har den kommunale skolen i Flora under 30 elever.

– Jeg tror et nytt skoletilbud med ny pedagogikk kan trekke elever hit også fra både sentrum i kommunen, og Meråker. Det kan bety et elevtall over 30, sier Ølstørn.

Har tro på prosjektet

– Du må ha et skolebygg også?

– Det må vi ha, enten leie eller kjøpe. Vanskelig å se at kommunens skolelokaler her kan brukes til så mye annet enn skole, så her må vi i dialog med kommunen. Det er å håpe at de lokale politikerne vil se med stor velvilje på en henvendelse om fortsatt skole i disse lokalene, sier Ølstørn.

– Tidligst fra januar 2019 tror du på skoledrift i Flora igjen etter et «vakum» på et halvår. Du har trua?

– Ja, etter møtet mandag er jeg enda mer sikker på at dette er det mulig å realisere, sier Joakim Ølstørn.