Lederen i Utvalg for oppvekst og kultur er svært godt fornøyd med at Malvik kommune får ekstra penger som skal brukes på styrking av helsesøstertjenesten og forebyggende arbeid innen rusomsorg og psykiatri.

Helsedirektoratet gir 1.450.000 kroner ekstra til Malvik kommune for styrking av helsesøstertilbudet i skolene. Kommunen får også 1,2 millioner til styrking av det forebyggende arbeidet innen rusomsorg og psykiatri.

Det er penger leder i Utvalg for oppvekst og kultur, Trond Hoseth (Ap), mener kommer godt med i arbeidet med å styrke tilbudet i kommunen.

Etterspurt satsing

Både lokale politikere og Ungdomsrådet har etterspurt midler til økt satsing på tilbudet helsesøstrene i skolene gir, og til et stadig økende behov for forebyggende rusomsorg og tilbud til de som sliter med psykiske problemer. Med en stram økonomi og behov for innsparinger og effektivisering av de kommunale tjenestene, har det ikke vært politisk flertall for å avsette mer av kommunebudsjettet til disse tjenestene.

– Vi har fått beskjed om at Helsedirektoratet bevilger 2,6 millioner ekstra slik at kommunen kan styrke helsetilbudene i skolene og det forebyggende arbeidet innen rus og psykiatri. Dette er områder vi lenge har sett at det er behov for å styrke, og som det er politisk enighet om. Men som det ikke har vært økonomisk rom for. Nå får vi muligheten til å gjøre nettopp det med vedtak om at rådmannen skal innarbeide ekstra stillinger i budsjettet for 2018, sier Trond Hoseth.

Tilbudet er bra

– Nå har vi fått rapporter fra både skolene og tjenesten selv om at tilbudet i Malvik er bra, men at det skulle vært mer av det. Barne- og familietjenesten har jobbet for å få ekstra statlige midler til å styrke helsesøstertjenestene i skolene våre. Det er noe også Ungdomsrådet har vært tydelige på er noe som det er behov for. Da er det veldig bra at vi får denne ekstrabevilgningen slik at rådmannen får litt bedre tid til å innarbeide dette i våre egne budsjetter fra neste år, mener Hoseth.

God håndsrekning

– Ungdomsrådet i kommunen har gjort en god jobb med å gi tilbakemeldinger til oss politikere om behovet mange elever har for noen voksne de kan gå til å snakke med ved behov. Vi ser at Malvik ligger omtrent på det andre kommuner bruker, men noe bak det som er anbefalt å budsjettere på disse tjenestene. Malvik kommune har fortsatt en anstrengt økonomi, og de ekstra pengene fra Helsedirektoratet er en god håndsrekning i arbeidet med å styrke disse tjenestene, sier Trond Hoseth.