Ruteutvikler Nina Jensen.
(Foto: Bjørn Fuldseth (arkiv))

Ruteutvikler Nina Jensen. Foto: Bjørn Fuldseth (arkiv)

– Vi må bruke tid på å utvikle nytt rutetilbud

Kraftig nedgang på utenlandstrafikken på Værnes i juni.

Juni var første måned noensinne at over fem millioner passasjerer fløy til eller fra Avinors lufthavner. Utenlandstrafikken økte mest, med 6,4 prosent, mens innenlandstrafikken økte med 3,2 prosent i juni sammenlignet med samme måned i fjor.

La ned flere direkteruter

Ved Trondheim lufthavn Værnes går den totale flytrafikken i juni ned med 0,2 prosent. Innenlandstrafikken økte med 3,2 prosent, mens utenlandstrafikken opplevde en nedgang på hele 11 prosent.

Ruteutvikler i Avinor på Værnes, Nina Jensen, peker på to årsaker til den store nedgangen.

Norwegian

– Norwegian besluttet å legge ned flere direkteruter fra Værnes. Det skjedde fra mars i år da flyselskapets sommerruter startet. Det er hovedårsaken til at pila har pekt nedover på utenlandstrafikken hittil i år, sier Jensen.

Norwegian kuttet direkterutene til Berlin, København, Antalya og Korfu. Det førte til en betydelig reduksjon av flytilbudet fra Værnes.

Hun nevner også at sommerens rehabilitering av baneende i øst medførte at større chartermaskiner som Værnes hadde i juni og juli i fjor, måtte utgå i år. Disse vil imidlertid være tilbake med enda flere flyvninger neste sommer.

I sommer er det rundt 30 ulike destinasjoner internasjonalt fra Værnes.

Jobbe langsiktig

Nina Jensen opplyser at det tar lang tid å bygge opp en skikkelig ruteproduksjon.

– I 2016 nådde vi én million utenlandsreisende på Værnes, noe som var en milepæl. Vi rykker noe tilbake nå, men ikke så langt som til start. Vi må jobbe langsiktig i takt med markedet, sier hun.

– Nå må vi legge stein på stein og bidra til å videreutvikle rutene vi har, samt jobbe jobbe for nye rutetilbud. Det er gjennomført markedsanalyser og undersøkelser. Nye rutemuligheter utvikles i samarbeid med flere, men til syvende og sist ligger beslutningen hos flyselskapene, legger hun til.

Stor etterspørsel

Ruteutvikleren forteller at utviklingen i hele Trøndelag som region er positiv. Hun nevner næringsliv, lav arbeidsledighet og vekst.

– Etterspørselen etter reiser er stor. Vi ser at utenlandsflyene i juni var fulle. Det er klart at vi er mer glad i postive tall enn negative, men vi ser optimistisk på tiden framover. Vi må brette opp ermene, understreker hun.

Oslo lufthavn sto for 75 prosent av passasjerveksten i juni og passerte for første gang 2,5 millioner flyreisende på én måned. Tromsø lufthavn, Langnes og Harstad/Narvik lufthavn, Evenes hadde også sterk vekst med henholdsvis 9,4 og 7,8 prosent i juni.

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

- Går glipp av aktivitet og lokal verdiskapning

- Dette betyr punktum for vindkraft i Meråker.

Vindmølle-motstanderen jubler

- Næmmen, dette var gledelig. Helt utrolig!

Sovnet på vei hjem – våknet i låst buss

Malviking kontaktet politiet da han ikke kom seg ut av bussen i Stjørdal.

Kongeskipet «Norge» ligger i Stjørdal havn

Skipet skal huse kronprinsparet under deres besøk i Nord-Trøndelag.