– Det blir kjempespennende. Nå skal jo universitetet flytte til Tangen til høsten, og bygget har flott beliggenhet. Det ser veldig lovende ut, sier Finsås til Bladet.

Han har takket ja til jobben som direktør for digitalisering og infrastruktur ved Nord universitet.

Bor på Skatval

49-åringen kommer fra Microsoft, der han hadde ansvar for selskapets produkter og dataløsninger til skole-Norge og universitets- og høgskolesektoren.

– Jeg har vært i Microsoft i 14 år og har reist kontinuerlig. Selv om hovedkontoret er i Oslo, så har jeg bodd i Midt-Norge. Men all reisingen er likevel ikke den viktigste grunnen til at jeg nå skifter jobb. Jeg kjenner både universitetssektoren og Nord universitet godt, og dette er en ypperlig mulighet til å etablere en systematisk tilnærming og strategi til hva digitalisering innebærer for studenter, ansatte, forskning og for universitetet som organisasjon, sier Lasse Finsås.

I litt over fire år har han og kona bodd i Fordbordsgrenda på Skatval. Finsås er oppvokst i Malvik og Trondheim, men regner seg selv som nordtrønder. Foreldrene kommer fra Namsos og Snåsa.

– Jeg kommer til å ha basen min i Stjørdal, men det blir sikkert litt reising til Nords øverige ni lokasjoner og til Bodø der brorparten av ledelsen sitter, sier Lasse Finsås.

På kartet

Han ser fram til å komme i gang i jobben. Oppstartdato er 1. oktober.

– Teknologien bidrar til at organisasjonen arbeider smartere og til lavere enhetskostnader. Stikkord er ofte forenkling, standardisering og synergi. Det er ikke så enkelt som det høres ut, men målgruppene er studenter, ansatte og organisasjonen Nord som vil ha nytte av prosessforbedringer ved hjelp av teknologi, forteller Finsås, som skal bidra til å sette Nord universitet på kartet.

– Nord er en lillebror å regne i universitets-Norge, og det tror jeg kan være en fordel. Det er ikke så «byråkratisk», og vi skal vise oss fram på en del områder. Jeg gleder meg til å begynne i jobben, sier han.