Dyrebeskyttelsen hentet 21 katter på Vikanlandet forrige uke (illustrasjonsfoto).
(Foto: Linn Cathrin Olsen/Scanpix)

Dyrebeskyttelsen hentet 21 katter på Vikanlandet forrige uke (illustrasjonsfoto). Foto: Linn Cathrin Olsen/Scanpix

Hentet 21 katter på Vikanlandet

Fredag for en uke siden hentet Dyrebeskyttelsen katter i hyttefeltet på Vikanlandet.

Adresseavisen skrev først om saken hvor en hel kattekoloni som holdt tili hyttefeltet, ble samlet inn. Syv voksne og 14 kattunger ble tatt inn.

- Vi ble kontaktet av en hyttenabo som ytret sin bekymring om at det var veldig mange katter ved ei av hyttene, sier Torunn Vingsand i Dyrebeskyttelsen i Sør-Trøndelag.

Hun utelukker ikke at de har blitt matet i beste mening.

Matet

– De har nok blitt matet i beste mening. Men ingen av kattene var kastrert, og da kan det bli en stor flokk etter hvert, sier Vingsand.

– To katter kan bli til 60. Vi skjønner at folk mener det godt, men det fører til et stort problem som mange kanskje ikke skjønner konsekvensene av, sier Vingsand til Adresseavisen.

Holdt ansvarlig

Dyrebeskyttelsen tror ikke folk flest er klar over at de kan bli ansvarlige for hjemløse katter dersom de fôrer dem.

–Mater du hjemløse katter, kan du holdes ansvarlig for dem, sa Vingsand til Adresseavisen.

Hun forteller videre at kattene har oppholdt seg i området etter å ha blitt fôret av hyttebeboere, og at Dyrebeskyttelsen fant flere matskåler i nærheten. Vingsand er usikker på om kattene tidligere har eiere, og forteller at kattene er vant til mennesker. Ingen av kattene var ID-merket, men hun utelukker ikke at de tilhører noen, og oppfordrer folk som savner en katt til å ta kontakt.

Lang tid

Hvor lenge de har vært hjemløse, er vanskelig å si. Vingsand sier til Adresseavisen at personen som meldte fra, prøvde å kontakte ulike instanser i fjor også. Siden den gang hadde det blitt betydelig flere katter.

–Det er viktig at folk vet at katter formerer seg veldig fort. Ifølge Mattilsynet kan ett kattepar bli til 60 katter på bare to år. Derfor er det så viktig at folk kastrerer kattene sine. Vi tror ikke det er så mange som vet det, men hvis du mater hjemløse katter, så kan du holdes ansvarlig for dem, forteller Vingsand til Adresseavisen.

Kattene ble tatt med til veterinær for behandling.

Fosterhjem

–Vi har ikke flere fosterfamilier til kattene, så vi har fordelt kattene oss imellom. Jeg har for eksempel to rom med katter hjemme hos meg, og det samme gjelder flere av de andre styremedlemmene, sier Vingsand.

–Det er likevel ikke mulig å vente med å aksjonere når de får melding om hjemløse kattunger. Det er viktig at kattungene tas inn så fort som mulig og blir trygge på mennesker, så de ikke blir villkatter, sier hun.

Vingsand håper folk melder seg til Dyrebeskyttelsen dersom de har mulighet til å adoptere eller være fosterhjem for kattene.

 

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

B-Young er konkurs

Butikken på Malvik Senter er konkurs og har stengt dørene.

Propanflaske tok fyr under grilling

Ingen ble skadet på Vikhov.

Drømmer om å kunne leve av hobbyen:

Viser fram perler fra Malvik i sosiale medier

Malvikingene Kristoffer Skagseth og Tarjei Klefstad satser på film og foto.

To tenåringer pågrepet etter innbruddsforsøk

Fanget på overvåkningsvideo på Vikhammer.

Debattinnlegg:

Norsk olje er ikke en del av klimaløsningen

Ingrid Liland og Tommy Reinås fra MDG mener at Bladet fordummer debatten.