Hun har i flere år hatt egen naprapat-praksis i Stjørdal. Nå har hun sett behovet for å starte et lavterskeltilbud med gruppetrening for nybakte mødre. Nordli Strand har tatt etterutdanning innen mor- og barntrening, med spesielt fokus på opptrening av magemuskler og bekkenbunnstrening etter fødsel.

Etterspurt tilbud

- Det var flere som spurte etter et sånt tilbud. Nå starter jeg opp i august med gruppetrening for mødre med babyer. Jeg anbefaler at de som skal starte på treningen har vært hos fastlegen på seksukerskontroll etter fødsel først, sier hun.

I tillegg vil hun selv foreta en undersøkelse av de som skal være med på treningen. Tilbudet om opptrening etter fødsel er et lavterskeltilbud. Det betyr at en ikke trenger henvisning fra legen, og en må ikke ha et konkret problem som for eksempel bekkenproblemer.

- Men det utelukker ikke at en kan ha bekkenproblemer, tilføyer hun.

Flere har tegnet seg på trimgruppa, men Nordli Strand ser for seg å ha med maks ti deltagere med babyer i hver gruppe. Om etterspørselen blir større, starter hun flere grupper.

Sosialt og nyttig

- I utgangspunktet skal gruppetreningen foregå utendørs og vi vil bruke babyen og barnevogn som "treningsapparater". Jeg er i dialog om å leie lokale for innendørs trening når været blir for dårlig. Da stiller jeg med matter og det som trengs til treningen. Slik trening i gruppe skal være både sosialt og nyttig. Da jeg selv ble mor for første gang deltok jeg i en slik gruppe i Trondheim, og det var fint i en tid da en er hjemme med baby. En treffer andre mødre i samme situasjon og en blir kjent med andre.

Treningen for nybakte mødre går ut på å styrke mage og bekkenbunn etter fødsel. Det er ingen krav til fysisk form. Denne treningen skal være for alle.

- Vi kommer til å få opp pulsen.

Trening for alle

I årene som naprapat med behandlingsrom har hun møtt mange pasienter som kommer til behandlig når problem har oppstått med kroppen. Mange ønsker å fortsette med vedlikeholdsbehandling hos naprapaten. Nå planlegger hun også å starte med treningsgrupper for alle som vil trene sammen i høst.

- Planen er å starte med grupper for "Kari og Ola Nordmann". Jeg vil oppfordre folk til å ta bedre vare på kroppen sin. Vi har bare en kropp. Mange tar bedre vare på bilen og boligen enn egen kropp, påpeker Nordli Strand.

Korrigerer

En naprapat behandler muskler, nerver- og leddplager. Ordet naprapati betyr å korrigere årsak til lidelse. Naprapaten har en fire år lang utdannelse og virksomheten er foreløpig ikke godkjent av Folketrygden i Norge. Det betyr at en må betale behandlingen selv og en kan ikke få refundert beløpene over Folketrygden.

- Vi har et forbund som har jobbet med å få denne godkjennelsen over Folketrygden i flere år. I Sverige er det godkjent, sier hun.