Hugo Brekke og sønnen Ola Mikkel var ute på en seiltur fra Trondheim til Stjørdal, da det dukket opp en flaske i vannet som de plukket opp og undersøkte nærmere.

– Vi er vel sånn passe miljøbevisste og tenker at vi prøver å plukke opp søppel som flyter i havoverflata. At vi skulle finne en flaskepost, kom som en artig overraskelse, sier skipper Brekke.

Flaskepost

I flaska lå det et pent sammenrullet A4-ark med barnlig blyantskrift på.

– Vi var spente da vi åpnet flaska, og lurte på hva som sto på lappen, og vi fikk oss en god latter da vi leste innholdet i brevet:

Hei jeg heter Gabriel jeg er 7 år

Pappa er rar

Mamma er tøysete

Patrick er fin

Gabriel og Patrick går på skolen

Vi bor i Hegra

Hvor bor du

Jeg bor i Norge

Brannmannen Hugo Brekke tok vare på brevet og la det i seilbåten sin. Etterpå har han lurt veldig på hvem den rare faren og den tøysete mora kan være.

– Kanskje jeg kjenner dem? Jeg kjenner jo ganske mange rare fedre og tøysete mødre da,

– Brevet er ikke datert, så det kan ha ligget i sjøen lenge. Sannsynligvis har Gabriel kasta ut flaska i Hegra eller på Stjørdal, og han har sikkert håpet at flaska skulle reise lenger, til et annet land kanskje, filosoferer han.

Vil ha kontakt

Hugo Brekke håper å komme i kontakt med han som skrev brevet.

– Det er stille på jobb nå, og det er jo bra, sier brannmannen som om en knapp uke går ut i ferie.

– Skal du seile i ferien?

– Ja, vi seiler nordover til Helgelandskysten, selv om det selvsagt er litt væravhengig. Og ser jeg noe som flyter i vannet, skal jeg selvsagt plukke det opp, sier ferieklar Hugo Brekke i Stjørdal brann- og redningstjeneste.