I fjor høst åpnet Gaute Sundal restauranten Grobian Grillhus i sentrum av Levanger. Det har gått så bra at nå har han fått med seg Stian Smith-Meyer og skaffet seg lokale i Kjøpmannsgata i Stjørdal.

Restauranten får felles inngang med sushirestauranten Mintage og vil ligge i 2. etasje. Arbeidet med å innrede restauranten starter i august og går alt etter planen har de åpning i januar.

– Planen er å bruke den fremre delen på 250 kvadratmeter til restaurant med plass til 70–80 gjester og bakre del har vi et rom på 200 kvadratmeter som vi på sikt skal ha til selskaper i samarbeid med Mintage. Det vil også bli en inngang på baksiden mot kulturhuset, sier Gaute Sundal.

– Vi og Mintage er på hver vår ytterkant i bransjen i forhold til hva i tilbyr. Derfor er det fint å ha samarbeide, for da kan vi tilby et bredt spekter av mat i samme hus, sier Sundal.

Griller maten

De to forteller ta det er mat tilberedt på grillen som gjelder.

– Vi satser på grillmat. Det går på burgere og biff. Vi bruker utelukkende kullgrill, som gir en helt unik smak på maten. Vi har funnet var nisje og har spesialisert oss på dette feltet. Vi tror at på burgere skal vi gi kundene noe spesielt. Vi kverner kjøttet selv og lager burgere etter egen oppskrift. I tillegg har vi tørrmodnet kjøtt som vi bruker til den eksklusive varianten. For dem som er glad i biff har vi biffer opp til 600 gram. Den største en Tomahawk-biff som er tørrmodnet i 60 dager. Den er spesielt god når den tilberedes på en kullgrill, sier Smith-Meyer som kommer til å være restaurantsjef i Stjørdal.

– Hvorfor etablering i Stjørdal?

– Vi opplever som at Stjørdal er lik Levanger, samtidig som det er en større plass. I Stjørdal er det er mer liv i gatene og har et større potensial. Det er også flere stjørdalinger som har etterspurt om at vi kan komme hit, sier Smith-Meyer.

Bra med mange etableringer

De to mener at det er positivt at det er mange som tilbyr mat på et relativt lite område rundt gågata.

– Det er kjempebra for Stjørdal og for oss som driver restauranter at det er mange steder for folk å spise. Det er bra for kundene at de har flere muligheter å velge mellom. I Levanger var det var skepsis da det kom mange spisesteder i sentrum. Men så lenge at det kvalitet på stedene er det bra for alle aktører. Det er ikke slik at folk vil spise på det samme stedet hele tiden, de vil ha noen å velge mellom, sier Sundal.