Malin Rydberg og Elin Refsnæs fikk fortelle ordfører Ingrid Aune og Ap-leder Jonas Gahr Støre hvordan de opplever hverdagen ved helsehuset på Vikhammer.
(Foto: Trond Nøstberg)

Malin Rydberg og Elin Refsnæs fikk fortelle ordfører Ingrid Aune og Ap-leder Jonas Gahr Støre hvordan de opplever hverdagen ved helsehuset på Vikhammer. Foto: Trond Nøstberg

- Malvik har påvirket programmet vårt

Ap-leder Jonas Gahr Støre gjorde onsdag en kort stopp ved Vikhammer helsehus på sin valgkampturne i Stjørdal, Malvik og Trondheim.

- Det er riktig at Malvik ikke er blant de største eller de minste kommunene i landet. Men Malvik er den viktigste kommunen for alle som bor her, sa Ap-lederen da han onsdag ettermiddag fikk møte partikolleger, beboere og ansatte ved Vikhammer helsehus.

Fokus på kultur og aktivitet

- Jeg har vært på flere korte visitter i Malvik. Men jeg blir oppdatert av stortingspolitikerne fra Trøndelag på hva som skjer i kommunen og hva dere har fått til her med fokus på kultur, aktivitet og omsorg for de eldre, sa Støre.

- Våre eldre må få oppleve kultur og aktivitet som en del av omsorgen. Da er det kipt for landet å ha en regjering som kutter i midlene til "Den kulturelle spaserstokken", mente Ap-lederen.

Livskvalitet og innhold

- Det viktigste temaet er hvordan vi skal møte flere eldre med livskvalitet og innhold i omsorgen som gis. Det dere har fått til i Malvik, med to nybygde helsehus, satsing på økte stillingsandeler for de ansatte, har påvirket valgprogrammet vårt, bekreftet Jonas Gahr Støre.

- Vi trenger å få opp stillingsandelene for å få flest mulig inn på faste heltidsstillinger. Det er mulig, men det lar seg ikke løse av seg selv, forklarte Støre.

- Svaret er ja

- Vil Arbeiderpartiet sørge for økt grunnbemanning, flere ansatte i hjemmesykepleien og ved sykehjemmene?

- Svaret på det spørsmålet er ja. Med vårt alternative statsbudsjett ville Malvik kunne ha ansatt sju nye helsearbeidere på heltid. Her har dere allerede bygd nye helsehus og kan bruke økte inntekter til å ansette flere helsearbeidere. Mens andre kommuner kanskje må velge å bruke pengene på først å bygge nytt, sa Jonas Gahr Støre, som håper å kunne overta regjeringskontorene etter valget om en måned.

Mer å lese på Bladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Biblioteket stengt etter vannlekkasje

Hommelvikingene må til Vikhammer for å låne bøker.

Fjernet gjedda fra Rådalen med rotenon

Fire hundre liter rotenon ble brukt på torsdag for å drepe alle gjeddene i Råvatnet, Bjørgtjønna og bekkene som renner ned mot elva Tylda.

Vil ha travløp i Leistadkrysset

Malvik Travlag har meldt inn ny lokalisering til revidert kommuneplan for ny travbane på Kvegjerds-myra.

Fornøyd med bilistenes i forbindelse med skolestart

Politiet er fornøyd med bilistene i forbindelse med skolestart.