Meråker videregående skole får 106 elever på langrenn kommende skoleår. Samtidig vil skolen ha 36 elever på idrettsfag skiskyting.

– Dette er ny rekord når det gjelder antall elever på landslinjene, sier rektor Bjørg Sissel Kvannli.

Økning

De siste tallene viser at Meråker vgs. får 203 elever kommende skoleår. Forrige skoleår startet skolen med 190 elever. For fire år siden var elevtallet nede i 174.

Rektor Bjørg Sissel Kvannli syns et elevtall på vel 200 er helt greit. Men hun er ikke helt fornøyd med fordelingen.

Friere skolevalg

Årsaken er den nye ordningen som heter «friere skolevalg», og som kan ha ført til at det nå er færre elever enn før på skytelinjen.

Tidligere kunne elever som ønsket å gå på skytelinjen, søke gjennom gjestegarantiordningen som sa at hvis søkerens hjemfylke ikke hadde eget tilbud om skyting, kunne de bli tatt opp hos oss hvis hjemfylket var villig til å betale. Med friere skolevalg har skapt krøll for oss. De som søker, risikerer å komme langt bak på søkerlistene, sier rektor Bjørg Sissel Kvannli.

Gode tall

Hun er ellers godt fornøyd med tall som forteller at Meråker vgs. har lav fravær, og at de fleste av skolens elever fullfører. I fjor fullførte 94 prosent av skolens avgangselever.

– Hvordan forklarer du de gode tallene?

– For det første tror jeg elevene som kommer hit, er jevnt over godt motivert. Spesielt på landslinjene kreves det høye gjennomsnittskarakterer for å komme inn. Samtidig tror jeg tallene er uttrykk for at vi har et godt læringsmiljø, og at elevene trives, sier hun.

Ny landslinje?

Hva med framtiden? For både rektor og idrettsfaglig leder Frode Estil er drømmen å få egen landslinje også for skyttere, slik skolen allerede har for langrenn og skiskyting.

– Med skytehallen har vi gode anlegg, og vi har kompetanse. Men det er en lang vei å få etablert en ny landslinje. I første omgang må vi nok ta til takke med et landsdekkende tilbud, sier Bjørg Sissel Kvannli.

Rulleski

Den største utfordringen på anleggsfronten akkurat nå er å få på plass den planlagte rulleskiløypa i Grova. Der mangler det fortsatt en god del penger for å få prosjektet fullfinansiert.

– Med flere elver enn før på langrenn og skiskyting, er nok en utvidelse av kapasiteten på rulleskiløyper det mest presserende, sier Frode Estil.