Hun er helt fersk som rektor, og har akkurat satt seg til rette i rektorstolen på Halsen ungdomskole. Anita Grimsrud kommer fra Seljord i Telemark, men har bodd 17 år i Oslo og i Trondheim siden 2009. Hennes samboer er trønder, derfor snakker hun det hun selv kaller Telemarkmiks. Grimsrud søkte på begge rektorstillingene på begge sidene av Sandskogen. For henne spilte det ikke noen rolle hvilken av de to lederjobbene hun fikk, men hun var klar for nye utfordringer etter cirka ti år i skoleverket.

Glad i offentlig skole

– Jeg er veldig glad i den offentlige skolen og har sterk tro på offentlig sektor. Selv om jeg ikke har erfaring som rektor fra før så kjenner jeg skoleverket godt. Jeg har jobbet ved to ungdomsskoler og samboeren min har vært rektor, så jeg vet litt hva jeg går til, sier Grimsrud noen dager inn i den nye jobben.

Hun kjenner på den gode følelesen etter å ha møtt kollegene på ungdomsskolen, fått overlevert høstens ferdiglagte timeplankabal og hatt de første møtene med lederstaben på skolen.

– Dette er en skole som har hatt bare to rektorer. Jeg snakket med en renholder som har jobbet her i 27 år, forteller hun med litt ærefrykt i stemmen.

Veldreven skole

Hun legger ikke skjul på at hun gleder seg stort til å møte de rundt 300 elevene på onsdag.

– Inntrykket etter de første dagene her er at dette er en utrolig veldreven skole. Selv skolebygningen er veldig god med fint innsyn og åpenhet til klasserommene. Skolebygningen framstår som velstelt, nymalt og ikke slitt. Vi har foresten fått ny vaktmester her også, Kurt Berg, forteller hun.

Hun beskriver sin egen lederstil som systematisk med stort fokus på god kommunikasjon. Fokuset skal være på elevene, lærerne og på foreldrene. Godt samarbeid med disse, samt skoleeierne og politikerne er grunnoppskriften i hennes nye jobbhverdag.

– Jeg er veldig åpen for små juseringen for å få ting til å bli bedre. Jeg kjenner på at det har vært godt å komme hit og bli tatt godt i mot av positive kolleger. De er veldig vennlige.

Sammen med elevene

– Jeg håper at elevene vil merke at det er ny rektor. Jeg har som mål å være sammen med elevene. Jeg vil være en positiv rektor med et positivt engasjement. Foreløpig skal jeg bruke tiden på å bli kjent her. Jeg har allerede møtt noen flere rektorer i Stjørdal og jeg har fått innkalling til ledersamling i skolen i Stjørdal.

– Jeg har også vært innom på rådhuset noen ganger. Jeg er veldig godt tatt i mot i kommunen også. Alt er bra her, skryter hun.

Tøff på privaten

På hjemmebane har hun samboer og to sønner på ni og 11 år.

– Nå er ungene så store at det var rom i livet mitt for mer utfordring på jobb. De sover om natta og er opptatte med kamerater, forklarer hun om familielivet hjemme på Angeltrøa i Trondheim.

Hun liker å lese og bruker litt tid på det. Det går mye i skjønnlitteratur, og kaller seg selv en lesende.

– Jeg liker også å trene og jeg går på treningssenter. Jeg løper. Jeg er også gammel håndballspiller og skal senere i høst delta i vetaran-NM i håndball. Da skal jeg stå i mål.

– Da er du en uredd type når du takler de harde skuddene i mål?

– Jeg er uredd på håndballbanen og er ikke redd for en trøkk der. Kanskje er jeg ikke så uredd på jobb da. Jeg tenker at det må være rom for å prøve og feile og da tenker jeg på lærerne. Samfunnet forandrer seg hele tiden og skolen må følge etter. Men også elevene har tøffe tider med at de sliter med kravene, sier Grimsrud om sin nye arbeidshverdag.

Hun skal pendle til Stjørdal og planlegger og kjøpe en el-bil til formålet.

– Jeg trives med å drikke kaffe innover i Trondheimsfjorden på morgenen. Jeg hører på radio og koser meg.

Tydelig - ikke streng

Hun tror hun vil bli en rektor som vil være tydelig men ikke streng. Også samarbeid med andre rektorer vil stå i fokus.

– I dag samarbeider vi med Stokkan ungdomsskole og med Ole Vig videregående skole om vurdering for læring. I tillegg til IKT er vurdering for læring satsingsområde på skolen her i år. Det betyr også at lærere skal få økt kompetanse innenfor IKT.