Stjørdal Friidrettsklubb samlet nesten tre hundre unge deltakere til Barne-OL på Øverlands Minde tirsdag kveld.

– Vi var veldig heldige med været, smiler stevneleder Magnar Forbord.

Han gleder seg over at så mange barn, foreldre, besteforeldre tanter og onkler fant veien til det tradisjonsrike OL-arrangementet.

Stevnet ble åpnet på skikkelig olympisk vis med tenning av ol-ilden. Det sørget 10-årige Anna Reberg for. Hun er en av friidrettsutøverne i arrangørklubben.

Stevnelederen lot seg også imponere over innsatsen til de mange OL-deltakerne som gikk inn for oppgaven med liv og lyst. Og alle fikk premie etterpå.

For under Barne-OL i friidrett konkurrerer barna med seg selv og gjorde så godt de kunne. Alle hadde på seg gul t-skjorte som de fikk ved påmelding. Denne var utstyrt med navneskilt og hvor resultatene fra de tre øvelsene ble notert ned.

Barna konkurrerte i tre øvelser: 60-meter løp, lengdehopp og ballkast.

Selv om det ble noe venting for de ivrige barna ved de tre øvelsene, gikk det hele unna på løpende bånd. Dermed fikk barna prøvd seg som friidrettsutøvere i ulike disipliner, og heiet fram av ivrige søsken, foreldre og besteforeldre.

Selvsagt hørte premier med til et slikt arrangement. Premiene ble delt ut mot slutten. På to seierspaller ble ungene i tur og orden bedt om å komme fram. For anledningen var de tre plassene alle merket med et tydelig ett-tall.

Det er Stjørdal Friidrettsklubb som står bak barne-OL i Stjørdal. Idrettsarrangementet er åpent for alle barn inntil 10 år. Det populære og tradisjonsrike barnestevnet har inngått i Stjørdalsdagene år etter år.

Tirsdagens arrangement inngår som et av de 80 arrangementene i Byfest Stjørdal. Stjørdal Friidrettsklubb hadde med seg Gjensidige som hovedsponsor og Bladet og Glava som medsponsorer. Og klubben stilte med 48 funksjonærer. Mange av disse er aktive utøvere i klubben.

Anna Reberg (10) fikk æren med å tenne OL-ilden. Foto: Jan Erik Sundøy
Friidrettsildsjel Olaf Lydvo og stevneleder Magnar Forbord gledet seg over stor deltakelse under barne-OL. Foto: Jan Erik Sundøy
Foto: Jan Erik Sundøy
Foto: Jan Erik Sundøy
Foto: Jan Erik Sundøy