– At vi ikke er så mange har resultert i et veldig godt miljø, fastslår sisteårsstudent ved trafikklærerutdanninga på Nord Universitet, Grete Bruvik. Hun får medhold av medstudent Sara Larsen fra Tromsø.

– Jeg trives veldig godt her. Miljøet er lite og vi studenter har gjort mye sammen, sier hun.

Vil merkes

I sommer flyttet trafikklærerutdanninga inn i det tidligere Aibel-bygget på Tangen i Stjørdal. Onsdag formiddag var drøyt 200 studenter fra studieløpet samlet til oppstart i auditoriet. Utover høsten økes antallet ytterligere. I september går startskuddet for flere deltidsstudier, deriblant det nye masterstudiet i økonomi og ledelse ved campus i Stjørdal. Løpet har til sammen 100 studieplasser.

– Jeg regner med det vil merkes med mer folk i gangene og i kantina, sier Grete Bruvik.

Flere studier

Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, blir ikke forundret om det på sikt kan bli flere studieløp ved Nord Universitet i Stjørdal.

– Jeg tror det kommer flere løp etter hvert. Universitetet har en gunstig lokalisering. Det vil nok bli tilbudt stadig nye studieløp i Stjørdal, sier Vigdenes. Sammen med lederen ved trafikkfag, Rikke Mo Veie, holdt ordføreren åpningstale foran de frammøtte studentene onsdag. Begge trakk fram "universitetsfølelsen" det nye bygget gir.

– Det er stor forskjell fra det vi er vant til. Dette ligner mer et universitetsbygg. Etter hvert som vi bor oss inn vil funksjonaliteten bli suveren, sier Veie til Bladet. Vigdenes er enig.

– Jeg synes det er noe høytidelig over bygget. Det er reist som et næringsbygg, men minner om et universitet, slik vi kjenner dem fra andre steder, sier han.

Kaos

Det er fremdeles byggeaktivitet på eiendommen i Wessels veg og ifølge Veie fortsatt litt kaos etter flyttinga. Sisteårsstudentene håper alle lovte fasiliteter er på plass i god tid før skoleåret er omme.

– Jeg er spent på om flyttinga går utover oss. Alt er jo ikke helt ferdig her. Blant annet vil ikke biblioteket stå klart før til jul, og da er vi snart ferdige, sier Sara Larsen. Tromsøjenta, Grete Bruvik og Kristian Aksel Leithe er en del av en større faddergruppe. Trioen ser fram til noen uker med mange aktiviteter og sosialt samvær.

– Forhåpentligvis blir det mye god stemning i Stjørdal den nærmeste tida, sier Bruvik og ler.

Uteliv

– Hvordan vil det vises?

– Mange glade ungdommer og liv i gata, sier Sara Larsen.

Sistnevnte og Leithe bor på hybel ved studentboligene ved Husbyfaret, mens Bruvik leier leilighet i sentrum. Alle tre har funnet seg godt til rette i byen.

– Alt er veldig nært her. En har tilgang på det meste, og så er ikke Trondheim veldig langt unna heller, sier Brustad.

– Utelivet er også bra, i alle fall hvis vi drar ut mange sammen, tillegger Sara Larsen og smiler.