– Saken kommer opp, og administrasjonen har en løsning til første levekårsmøte i august, sier komitéleder Gunnar Uglem (MDG).

Situasjonen som beskrives i Bladet tirsdag denne uke, er ikke ny. Den er kjent og det er jobbet med flere løsninger over lengre tid, sier Uglem.

LES OGSÅ: Måtte fjerne kateteret for å få plass til pultene

– Når de har fått så lang tid på seg som de har gjort, skyldes det at det ikke er noen enkel oppgave å ordnet forholdene på en måte som vil fungere på sikt, forklarer han.

– Jeg tror det er bred enighet, både administrativt og politisk, om at vi må løse dette, sier Uglem.

I saken tirsdag forteller lærerne om klasser på opptil 35 elever og barn som må sitte i ro ved pultene på grunn av minimale muligheter til å variere undervisningen, trange garderobeforhold og få toaletter.

– Hvilken løsning er aktuell?

– Det har jeg ikke fått gjort meg kjent med, men saksframlegget kommer neste uke. Og da håper jeg administrasjonen har en løsning på denne vanskelige situasjonen som er en god og varig løsning for alle parter. Kvislabakken har prognoser som tilsier at skolen kommer til å ha det samme elevtallet framover.

– Mener du utbygging?

– Jeg vet som sagt ikke hva administrasjonen foreslår, men ja – hvis det er det som må til. Jeg leser at de ansatte ønsker seg brakker, men det er en dyr midlertidig løsning som har lett for å bli permanent. Da kan det være mer hensiktsmessig å putte de pengene inn i en permanent bygning.